kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gürcistan'da halk endişe içinde

Yeni Haber
Gürcistan'ın Güney Osetya'ya müdahalesine Rusya'nın karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar üzerine bu ülkedeki Türk şoförler, araçlarını bırakarak Türkiye'ye giriş yaparken; Sarp Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Gürcüler ise ülkelerinde büyük karmaşa yaşandığını ve genç yaştaki erkek çocukların askere alındığını söyledi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Gürcistan'ın tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya'ya müdahalesine Rusya'nın karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi. Artvin'in Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Gürcüler, ülkelerinde büyük karmaşa yaşandığını ve insanlarda endişenin hakim olduğunu belirtti. Çocuklarının askere alındığını kaydeden Gürcüler, Türkiye'ye yakın yerlerde ise durumun sakin olduğunu dile getirdiler.

Gürcistan'daki Türk şoförler ise, yaşanan karmaşa üzerine bu ülkedeki araçlarını bırakarak Türkiye'ye giriş yaparken, çatışmaların yaşandığı bölgede büyük bir endişe yaşandığını ifade ettiler.

Öte yandan yaşanan çatışmalar sebebiyle Sarp Sınır Kapısı'nın her iki tarafında da uzun araç kuyrukları oluşurken, giriş-çıkışlarda problemlerin yaşandığı öğrenildi.

İHA