kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'de "85'nci yıl" müzesi hazırlığı

Yeni Haber
CHP partinin kuruluşunun 85'nci yıldönümü nedeniyle müze çalışması başlattı.

9 Eylül'de kuruluşunu kutlayacak olan CHP'de, Genel Merkez Binasında bulunan Parti Müzesi de açılacak. Müzede, CHP'nin 1923 - 1981 ile 1992'yılından günümüze kadar iki safha halindeki yaşamında kullanılan ve tarihi değeri olan her türlü obje, belge bulunacak.

CHP Parti Müzesi'nde açılacak olan CHP'nin 85. Yılı Sergisi'nin hazırlıkları başladı. Sergiye ilişkin ön hazırlıklar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in başkanlığını yürüttüğü bir kurul tarafından sürdürülüyor.

CHP'nin 85. yılı sergisi, genel merkez binasında bulunan Parti Müzesi'nde 9 Eylül Salı günü, partinin 85'nci kuruluş yıldönümünde düzenlenecek törenle ziyarete açılacak. Sergide, CHP'nin 1923-1981 ile 1992'den günümüze kadar iki safha halindeki yaşamında kullanılan ve tarihi değeri olan her türlü obje ve belge bulunacak.

CHP Genel Başkanları Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen'in fotoğrafları ve parti yaşamlarına öncelik verilen biyografileri sergide yer alacak. Bunun yanı sıra, 85 yıl boyunca görev yapmış olan CHP'nin 22 Genel Sekreteri'nin fotoğrafları ve parti yaşamlarına öncelik verilen biyografileri sergide bulunacak.

Meclis'in on ve Senato'nun bir CHP'li Başkanı'nın fotoğrafları ve parti yaşamlarına öncelik verilen biyografileri de sergide görülebilecek. Ayrıca CHP'nin 85 yıllık tarihinde kullandığı Genel Merkez binalarının büyük boy fotoğrafları da, kısa öyküleriyle birlikte sergilenecek. CHP Genel Merkez Müzesi açılışının ardından partililerin ve halkın ziyaretine açık hale dönüştürülecek.

CHP TARİHÇESİ


Müze'de parti yaşamında kullanılan ve tarihi değeri olan her türlü obje, belge (üyelik bildirgeleri ve kartları, kurultay ve seçimlerde kullanılan listeler, oy pusulaları, parti içi yazışma örnekleri, rozet, yaka kartı, bayrak, flama, tabela örnekleri, fotoğraflar, kitaplar, broşürler, gazete ve dergiler, afişler, pankartlar) sergilenecek. Ziyaretçilere, CHP tarihine ilişkin görsel ve işitsel malzeme sunumu için gereken teknik hazırlıklar yapılacak. Müze'de ayrıca, ziyaretçilerin sergilenen objelerin, belgelerin tıpkıbasım kopyalarını satın alabilecekleri bir stand da açılacak Hazırlanması ve basımı tamamlanınca CHP genel merkezi tarafından yayınlanacak "CHP Tarihçesi" konulu kitap da Müze'de satışa sunulacak.

(ANKA)