kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush'u hiç böyle görmediniz

Yeni Haber
Çin'in başkenti Pekin'de bugün başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın dünkü açılış törenine katılan ABD Başkanı George W. Bush, bugün de ülkesinin voleybol ve softbol milli takımlarını ziyaret etti.

Erkek ve bayan plaj voleybolu oyuncularının antrenman yaptığı plaj voleybolu alanına sürpriz bir ziyaret yapan George W. Bush, oyuncular tarafından ilgiyle karşılandı.

Atina-2004'ün altın madalyalı oyuncularından Misty May-Treanor ve Kerri Walsh'ın kendileriyle voleybol oynamasını istemeleri üzerine Bush, ''Teşekkür ederim ama hayır, ben yalnızca çok iyi bir izleyiciyim'' dedi.

Birkaç dakika oyuncuların antrenmanını izleyen Bush, daha sonra bikinili oyuncuların ısrarına dayanamayarak sahaya girdi. Oyuncuların attığı ilk 2 topa karşılık veren ABD Başkanı, 3. denemesinde topu ıskaladı.

Daha sonra bayanlar softbol takımını ziyaret eden Bush, oyuncuları cesaretlendirmek için yanlarına giderek ''Kimin için oynuyoruz'' diye bağırdı. Oyuncular da başkan Bush'u, hep bir ağızdan ''ABD'' diyerek yanıtladılar.

Bir gazetecinin, bu yıl softbolun olimpiyatlardaki son yılı olduğunu hatırlatması üzerine Bush, ''Softbol mutlaka olimpiyatlara geri alınacaktır. Bayanların oynadığı softbol, tüm dünya için iyidir'' dedi.

Eski bir dağ bisikletçisi olan Bush, daha önce de bir dağ bisikleti sporcusunun antrenmanını ziyaret ederek, sporcunun bisikletiyle deneme yapmıştı. Denemesinden sonra bu işin çok zor olduğunu belirten Bush, ''İşte bu yüzden bir amatörüm, onlarsa olimpiyat sporcusu'' demişti.

AA