kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Başbakan'ı arayan milletin arasında bulur'

Bülent AYDEMİR BİTLİS
Başbakan Erdoğan Bitlis'te, "çok geziyor" eleştirilerine yanıt verdi: Başbakan'ı arayan nerede bulacağını bilir..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümünde, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin yumuşamasına yönelik çabalara rağmen sert mesajlar verdi. Erdoğan, "Ermeni" ifadesi kullanmadan "Bebekler, çocuklar, köprülerin altında ya açlıktan ya da çetelerin süngüleri altında hayatlarını kaybetti" dedi. Erdoğan, "çok geziyor" eleştirilerine de "Başbakan'ı arayan milletin arasında bulur" yanıtını verdi. Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

MİLLETİN ARASINDAYIM: Zaman zaman diyorlar ki 'Bu Başbakan Ankara'da durmuyor, sürekli dolaşıyor'. Başbakan milletin derdini dinliyor, milletin derdine çare arıyor. Başbakan'ı arayan nerede bulacağını çok iyi bilir. Başbakan'ı arayan milletin arasında bulur.

BEBEKLERİ SÜNGÜ- LEDİLER: 92 yıl önce düşman kuzeyden kente giriyor. Sadece düşman orduları değil, eli kanlı çeteler de giriyor. Bitlis'e yüzyıllar boyunca birlikte yaşadığımız, kendimizden ayrı gayrı tutmadığımız, ekmeğimizi, suyumuzu paylaştığımız, yıllarca k o m ş u l u k yaptığımız çeteler de g i r i y o r . B i t l i s ' e , kimsesizlere, yaşlılara, hastalara, çocuklara hatta bebeklere neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Ben bunların ayrıntısına girecek değilim. Ben siyasetçiyim, bilim adamı, tarihçi değilim. Zaten tarihçiler inceliyorlar, belgeleriyle ortaya koyuyorlar.

AĞIT YAKMAK İSTEMİYORUZ: Dün karıştırırken bir türküye rastladım. Türkü şöyle diyor: "Ordumuz geldi Muş'a dayandı/Taşı toprağı kana boyandı/Bitlis'i gördüm yüreğim yandı/ Ağlama anam belki gelirim/Belki mahşerde seni görürüm. " Aramıza nifak sokmaya çalışanlar, bu medeniyetten, bu tarihten bu ağıtlardan nasibini alamayanlardır. Biz artık gözyaşı dökmek, ağıt yakmak istemiyoruz. Yaktığımız ağıtlar yeter.