kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

T-Bank'a 120 milyon $'lık sendikasyon
T-BANK, 120 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladı.T-Bank'tan yapılan açıklamaya göre, T-Bank, sendikasyon kredisini, 12 ülkeden 22 bankanın katılımıyla tamamladı. Uluslararası piyasalardan 120 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağlayan banka, sendikasyon kredisini bir yıl vadeli LIBOR artı yüzde 0,75 faizle yeniledi. T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, gelen talep doğrultusunda rakamın 75 milyon dolardan 120 milyon dolara çıkarıldığını söyledi.

Rus pazarında stratejik ortaklık
RUSYA turizm pazarının en güçlü şirketleri arasında yer alan Tez Tour ile Anex Tour, Rusya ve Ukrayna pazarlarından, Türkiye ve Mısır'a turist gönderilmesi operasyonlarında stratejik ortaklık yapma kararı aldı. Ortak yazılı açıklamada, Rusya turizminde en büyük pazar payına sahip olan Tez Tour ile Anex Tour'un stratejik işbirliği içine girdikleri bildirildi. Bu yıl itibarıyla başlayacağı belirtilen stratejik ortaklığın, Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Mısır başta olmak üzere, 20'yi aşkın ülkedeki operasyonları kapsayacağı bildirildi.

'Vestfrost'u Vestel Dış Ticaret aldı'

VESTEL Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş, Vestel Dış Tcaret A.Ş'nin Vestfrost'u satın almasına ilişkin, "şirketimiz bu alım işleminde doğrudan taraf değildir" açıklamasını yaptı. Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş'den Borsaya yapılan açıklamada, ana ortakları Vestel Elektronik A.Ş'nin iştiraklerinden Vestel Dış Ticaret A.Ş'nin Vestfrost markasını satın almasına ilişkin dün yaptıkları açıklamaya ek olarak, Vestfrost markasının kullanım hakkının Vestel Şirketler Grubu firmalarından biri olan Vestel Dış Ticaret A.Ş'ye ait olduğu, Vestel Beyaz Eşya'nın bu alım işleminde doğrudan taraf olmadığı belirtildi. Açıklamada, Vestel Dış Ticaret A.Ş'nin şirketin yurt dışı satışlarını gerçekleştirdiği, bu marka alımı paralelinde ihracat pazarlarındaki pozisyonun daha da güçlenmesi beklentisi bulunduğu kaydedildi.

'D-Smart ile biz karşılaştırılamayız'
Digiturk, bazı basın kuruluşlarında şirket ile ilgili yapılan açıklamalara yanıt verdi. Digiturk şu açıklamayı yaptı: "Digiturk markasıya rekabet eden herkese saygılıyız. Bir müddettir izlediğimiz D-Smart'ın şirketimiz ile aynı işkolunda olmadığını fakat kendini öyle konumlamak çabası ile zaman zaman tüketiciyi yanlış yönlendirmeyi de içeren haksız rekabet davranışlarında bulunduğunu düşünüyoruz. Digiturk bir pay TV platform işletmecisidir ve her ay ödeme karşılığı Digiturk'e özgü televizyon yayın içeriği sunmaktadır. Oysa D-Smart bir defalığına uydu alıcısı satarak ve aylık fatura kesmeyeceğini beyan ederek kendisini "kutu satıcısı" olarak konumlamıştır. Beyan edilen 600.000- 700.000 rakamları abone değil bir defalık kutu alan müşterilerdir. 2.000.000 milyon abonesiyle Digiturk'ün D-Smart'ı doğrudan rakip görmesi kabul edilemez."
Haberin fotoğrafları