kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Devlet artık yatırımdan çekiliyor, doğduğunuz yerlere sahip çıkın'

BÜLENT AYDEMİR
Bitlis'te Limak çimento fabrikası ve Hikmet Kiler Fen Lisesi'ni açan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımızın üzerinde yeri var" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Devlet artık yatırımdan çekiliyor, doğduğunuz yerlere sahip çıkın'
Limak Holding tarafından yapılan Bitlis'in ilk özel sanayi yatırımı olan çimento fabrikası, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Açılış kurdelesini, Limak Başkanı ve Fenerbahçe As Başkanı Nihat Özdemir, bakanlar ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte kesen Başbakan Erdoğan, fabrikada üretilen ilk çimento torbasını da imzaladı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Bugün üç 8 bir arada. Günlerden 8'inci gün, aylardan 8'inci ay, yıl 2008. Güzel bir tesadüf var. Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümünde Nihat Bey verdiği sözü yerine getirdi. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri var. Girişimcilerimiz doğup büyüdükleri yere sahip çıkmalı. Devlet artık yatırımdan çekiliyor. Bazı yakıştırmalar yapıldı ama biz artık vizyon çizen, denetleyen, ufuk veren konumunda olacağız. Eskiden çimento fabrikası dediğiniz zaman yanından geçerken bir ucube görürdünüz. Çevreye saygı yoktu ama şimdi çevreye duyarlı, saygılı çimento fabrikası var."

SÜRE PAZARLIĞI
Başbakan Erdoğan, fabrikanın tesislerini 15 ayda bitirme sözü veren Nihat Özdemir ile süre pazarlığı da yaptı. Erdoğan, "Ek tesisleri 15 ayda değil, daha kısa sürede bitirmesini umut ediyorum" dedi. Nihat Özdemir de, kendisini Başbakan'ın Bitlis'te yatırım yapma konusunda teşvik ettiğini belirterek, "Ağır kış şartlarında üstün ve hızlı bir çalışma programı uygulayarak haziranda deneme üretimine başladık ve bugün açılışı yaptık. Bu tesisin açılmasında en büyük pay Sayın Başbakan'a aittir" dedi. Özdemir, çimento üretimlerinin 5 milyon tona, ihracatlarının 100 milyon dolara ulaştırıldığını bildirdi.