kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Prof. Dr. Ülkü Akarırmak Osteoporoz Hasta Derneği Başkanı

Filmi dünya gördü

Projeyi hazırlatan Osteoporoz Hasta Derneği Başkanı Prof. Dr. Ülkü Akarırmak anlattı:

* Bu proje nasıl ortaya çıktı?
Dünya Osteoporoz Vakfı, osteoporoz hastalarının korunması için çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl değişik bir çalışmayı ele alarak, hastalığın önemini vurguluyoruz. 2008'de risk faktörleri gündeme gelince; bir kısa filmle, 'hastaları nasıl koruyabiliriz' diye bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Mustafa Altıoklar'ı da tıbbi bilgisi olduğu için ve kendisi de bir doktor olduğu için tercih ettik.

* Filmi seslendirmesi için neden Yıldız Kenter'i seçtiniz?
Seslendirme çok etkili oluyor. Osteoporoz özellikle belli bir yaşın üzerinde ve kadınlarda yaygın görülen bir problem. Yıldız Kenter çok sevilen bir sanatçı. Ayrıca yaşına göre kemiklerine çok iyi bakmış ve hâlâ çalışıyor. O kemik erimesi konusunda korunmayı başarabilmiş güzel bir örnek.

* Film ne zaman gösterilmeye başlandı?
Film, zaman zaman televizyon kanallarında gösterildi. Ancak bu, ya sabah erken saatlerde ya da gece geç saatlerde oldu. Daha çok kişiye ulaşsın diye Osteoporoz Hasta Derneği'nin internet sitesine koyduk filmi. Bu filmi, 'Dünya Osteoporoz Günü'nde proje olarak sunduk. Dünya Osteoporoz Dernekleri toplantısında da gösterildi. Dünyanın filmimizden haberi var.

* İstediğiniz sonucu elde edebildiniz mi?
Korunabilen faktörler konusunda halkımızı bilgilendirebilirsek aile sağlığına katkımız olur. İnsanların kemiğinin bakılması, tedavi edilmesi gerekiyor. Osteoporoz bugün için korunabilen ve tedavi edilebilen bir hastalık.