kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erdem Kıramer, trendler neyi gösterirse göstersin doğallığın her zaman geçerli olduğunu söylüyor.

Türk kadınları en çok sarı tonlarını seviyor

EYLEM BİLGİÇ - GÜNAYDIN
Ünlü saç tasarımcısı Erdem Kıramer; moda neyi gösterirse göstersin, Türk kadınının sarı saçlardan vazgeçmeyeceğini söylüyor: Türk kadınının ilk tercihi genelde sarı tonları oluyor. Çünkü yapımız gereği bizde olmayanı istiyoruz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk kadınları en çok sarı tonlarını seviyor
Erdem Kıramer, saç tasarımcısı deyince akla ilk gelen isimlerden. İlk salonunu 1968 yılında Nişantaşı'nda açan Kıramer, neredeyse bu mesleğe ömrünü vermiş. Şu an İstanbul'da 12 salonda hizmet veren Erdem Kıramer, Bursa ve Ankara'daki kadınları da güzelleştiriyor. Usta kuaför, yazın ve önümüzdeki sezonun saç trendlerini bizlerle paylaştı.

* Salonlarınıza gelen müşterilerden gözlemlediğiniz kadarıyla bu yazın en beğenilen, tercih edilen trendleri neler oldu?
Saç trendleri de yaşamla birlikte değişiyor. Dünyanın önde gelen tasarımcıları sezonun çizgilerini belirlerken kadını bir bütün olarak değerlendirirler. Yarattıkları kıyafetin; hangi saç, makyaj ve aksesuvarla bir bütün oluşturacağını göze alarak defilelerini hazırlarlar. Erdem Kıramer ekibi olarak biz, sadece saça yönelik değişimleri değil, modanın bir bütün olarak getirdikleriyle ilgileniyoruz. Bunu belirttikten sonra, bu sezonun saç trendlerinin omuz üstü doğal saçlar olduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte genelde minimalist dalgalar hakimdi yaz saçlarına. 'Summer waves' adını taşıyan bu trend bütün yaza damgasını vurdu diyebilirim.

HER YERDE BOB SAÇLAR OLACAK
* Peki önümüzdeki sonbahar ve kış sezonunun trendleri ne olacak?
Önümüzdeki kış sezonunda yine, ensesi hafif bombeli küt kesim olan bob modeline sıkça rastlayacağız. Fakat bu kesim daha yumuşak hatlarla karşımıza çıkacak. Aynı zamanda kare kesimler de oldukça ön planda olacak.

* Trendler saç renklerinde hangi tonları gösteriyor?
Geçtiğimiz yıl ve bu yılki renkler arasında çok büyük bir fark yok aslında. Yine de bu yıl tek renklerin; yani kahvelerin ve bal renginin bütün tonlarının çok revaçta olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki sezon ise bu renklerin üstüne atılacak balyajlar ön planda olacak. Bununla birlikte trend soğuk renkleri gösteriyor. Yani yine sarı ama soğuk, küllü tonlar geliyor.

BELİRSİZ BALYAJLAR İSTENİYOR

* Balyaj ve röfle gibi işlemlerin modası hiç geçmeden devam ediyor. Peki bu işlemlerden en çok hangisi tercih ediliyor?
Türk kadını oldukça uzun bir süredir sarı tonlarını ilk tercih olarak değerlendiriyor. Yapımız gereği bizde olmayanı isteriz. Dolayısı ile dünyadaki trendler hangi yöne giderse gitsin; bizde her zaman ince, belirsiz, doğal balyajlar ve doğal röfleler daha çok tercih ediliyor ve edilecek.

* Geçmişte çok sık yaptığınız ama artık fazla istenmeyen bir işlem, model ya da renk var mı?
Kesinlikle Victoria Beckham tarzı boblar ve çok sarı saçlar artık tercih edilmiyor. Değişimler hepimizi etkilediği gibi saç modasını da etkiliyor. Eskiden saç tarama her zaman daha ön planda idi. Topuzlar çok daha sık karşımıza çıkıyordu. Ama günümüzde hayat şartlarının hızlanması ile pratik çözümler ve uzun süre kullanılabilen kesimler ve doğal renkler daha fazla öne çıktı. Bunda kadının iş dünyasında ve sosyal hayatındaki konumu belirleyici faktör oldu tabii. Ne de olsa moda yaşamın bir yansımasıdır.
Haberin fotoğrafları