kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Benim popomu ve göğüslerimi göstereceğim yer filmlerimdir!

MEHMET ÇALIŞKAN
Adını 'Recep İvedik' adlı sinema filmiyle duyuran Sibel Toptaş, ikinci filmi 'Avanak Kuzenler'de Yağmur Atacan ve Alp Kırşan'la başrolü paylaşıyor. Genç oyuncu, "Ben Bodrum'da bikiniyle dolaşıp rol kapamam. Göğüslerimi ve popomu sadece filmlerimde gösteririm" diye konuşuyor.....
Geçtiğimiz şubat ayına kadar adını kimsenin duymadığı Fatma Toptaş, altı ay içinde iki filmde başrol oynayarak; önemli bir başarıya imza attı. Önce gişe rekorları kıran 'Recep İvedik'te 'Sibel' karakterini canlandırdı. Ardından da çekimleri yeni biten ve 26 Eylül'de vizyona girmesi beklenen 'Avanak Kuzenler' adlı filmde rol aldı. Kariyerine tam 4 bin 500 kişi tarafından izlenen bir filmle başlamanın kendisi için büyük avantaj olduğunu dile getiren Toptaş, seyircinin 'Avanak Kuzenler'i de çok seveceğini söylüyor. Çok yönlü bir oyuncu olabilmek için kendini her anlamda geliştirmeye çalışan Toptaş, bu amaç doğrultusunda binicilik dersleri bile alıyor. Güzel oyuncu hedefinin, Zeki Alasya'nın hayalini gerçekleştirmek; yani Türkiye'nin Oscar kazanan ilk oyuncusu sıfatını almak olduğunu söylüyor...

AVANTAJLI BAŞLADIM!

* Kimse sizi tanımıyorken, altı ay içinde biri gişe rekoru kıran 'Recep İvedik' olmak üzere iki sinema filminde rol aldınız. Nedir sizi farklı kılan?
'Recep İvedik'te rol almadan önce iki reklam filminde ve bölüm oyuncusu olarak iki televizyon dizisinde kamera karşısına geçtim. Bu nedenle adım daha önce duyulmamıştı. 'Recep İvedik' için oyuncu aradıklarını duyduğumda, Faruk Aksoy ile görüştüm. 'Sibel' karakteri için 15-20 kişiyle görüşülmüş, sonra bende karar kılınmış. Benim farkım; Faruk Aksoy'un 'Sibel'i en iyi şekilde canlandıracağıma olan inancıdır.

* İlk filminizin 'Recep İvedik' olması sizin için bir avantaj mı, yoksa dezavantaj mı?
'Recep İvedik'in başarısı Şahan Gökbakar ile özdeşleştiği için bu filmde rol almış olmam bir dezavantaj gibi görünüyor. Ne var ki 'Recep İvedik' benim için oldukça avantajlı bir filmdir. Çünkü ben bu filmle sinema oyunculuğuna başladım. Rol aldığım ilk filmin gişe rekoru kırması, benim için büyük avantaj. 4 milyon 500 kişi tarafından izlendim ve gişe rekortmeni bir filmin afişinde hem fotoğrafım, hem de adım yer aldı. Bu; kariyer başlangıcı olarak gerçekten bulunmaz bir nimet.

ALDIĞIM TEKLİFLER ARTTI!

* Gişe rekortmeni bir filmde sadece Şahan Gökbakar'ın ön plana çıkması, sizi olumsuz etkilemedi mi?
Hayır, neden etkilesin ki? Karakter de Şahan'ın, proje de... Biz diğer oyuncular, onun 'Recep İvedik' karakterini izleyiciye anlatabilmesi için yardımcı rollerdeydik. 'Recep İvedik'in başarısı Şahan'ın ve projeye inanan Faruk Aksoy'undur. Diğer oyuncuların arka planda kalması doğaldır. Şahan'ın 'Recep İvedik'i izleyiciye en net şekilde yansıtabilmesine, filmin keyifle izlenmesine ne kadar yardımcı olduysam; benim başarım da o kadardır.

* 'Recep İvedik' size ne gibi avantajlar sağladı? Aldığınız film teklifleri arttı mı?
Aldığım tekliflerde büyük artış oldu. Ama o tekliflerin hiçbirini değerlendirmedim. Çünkü 'Recep İvedik'in yapımcısı Faruk Aksoy'un 'Avanak Kuzenler'i çekeceğini biliyordum. Filmde rol alacak oyuncular arasında benim adımın da geçtiğini duyunca, diğer teklifleri yapanlara "İnşallah bir başka zaman" dedim. Bir süre sonra da, 'Avanak Kuzenler'in senaryosu geldi. Okudum ve 'Melike' karakterini canlandırmayı kabul ettim.

* Oyunculuk ücretiniz arttı mı?
Kişinin erdemlerinden biri; kazandığı parayı telaffuz etmemesidir. Elbette oyunculuk ücretim 10 liradan 100 liraya çıkmadı. Daha dün bir, bugün iki. Şu anda kazandığım paradan çok, izleyicinin beni keyifle izlemesi için iyi bir altyapı oluşturmaya önem veriyorum.

* Oluşturmaya çalıştığınız altyapınızda, izleyici neler görecek?
İyi bir oyuncu görecek. Bunun için de kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Oyuncu olmaya karar verdikten sonra, çeşitli aktivitelerle bilgi ve yeteneklerimi geliştiriyorum. Mesela; bir yıldır at biniyorum. Çocukken de at biniyordum ancak bir gün düştüğüm için binmeyi bırakmıştım. Yeniden başladım. Bir oyuncunun at binmesini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha ikinci filmim olan 'Avanak Kuzenler'de bile, at binme sahnem vardı. Ayrıca dalmayı, su ve kar kayağı yapmayı, keman ve piyano çalmayı da öğrenmek istiyorum.

GELECEĞİN STAR ADAYIYIM
* Bugünlerde birçok meslektaşınız Bodrum plajlarında endamını sergiliyor. Siz de böyle yapsanız, daha çok film teklifi almaz mısınız?
Bikini giyip, Bodrum plajlarında endamımı sergilesem ne olur? Oyunculuğuma ne katarım? Bikinili çekilmiş birkaç fotoğrafımın yayınlanmasıyla ünlü olup, yapımcıların daha mı çok dikkatini çekerim? Ücretim mi artar? Göğüslerimi ve popomu merak edenler, meraklarını eğer olursa rol alacağım filmlerden birindeki sevişme sahnelerinde gidersinler. Bazı oyuncular Bodrum'da endam sergileyerek yapımcıların dikkatini çekmeye çalışıyorlarsa, böyle devam etsinler. Belki bir gün küçük bir yapımda rol alırlar. Hangi aklı başında yapımcı onlara rol verir ki? Verenlerin filmlerinin kalitesinden ne beklenir ki? Herkes bilgisi ve yeteneği doğrultusunda değerlendirilir. Ben, geleceğin star adaylarındanım.

* Sevişme sahnelerinde rol almaya sıcak mı bakıyorsunuz?
Gerekiyorsa; elbette ki sıcak bakıyorum. Bir kadının ve bir erkeğin tutkulu bir beraberliğini hangi kelimelerle anlatabilirsiniz ki? Üstelik; görsellik üzerine bir sistemi olan sinemada.
Haberin fotoğrafları