kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altıoklar osteoporoza karşı savaş açtı

DİDEM SEYMEN
Kadınların menopoz sonrası korkulu rüyası olan kemik erimesi konusunda halkı bilinçlendirmek için kısa film çeken yönetmen Mustafa Altıoklar, esas mesleği olan doktorluğa da geri dönüyor..
Çoğumuzun, adını sinemayla duyduğu yönetmen Mustafa Altıoklar, asıl mesleği olan doktorluğa geri dönmeye hazırlanıyor. 1984 yılından 2002 yılına kadar 18 sene fizik tedavi uzmanlığı yapan Altıoklar, mesleğine 6 yıl ara verdikten sonra önümüzdeki günlerde Alman Hastanesi'nde çalışmaya başlayacak.

SENARYOSU ÇOK ÇARPICI
Doktorluğu hiçbir zaman bırakmadığını belirten Altıoklar, "Bir yere bağlı çalışmadım ama yakınlarıma hep yardımcı oldum" şeklinde konuşuyor. Başarılı yönetmen, şu sıralar osteoporoz (kemik erimesi) hastalığının risk faktörlerini anlatan kısa bir filmle yeniden gündemde. Osteoporoz Hasta Derneği ve Eczacıbaşı'nın hazırlattığı film, osteoporoz hastalığının risk faktörlerini belirtmek amacıyla çekildi. Dernek üyelerinden Prof. Dr. Şansın Tüzün'ün senaryosunu yazdığı filmi, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mustafa Altıoklar yönetti. Filme ileri yaşına rağmen osteoporoz hastalığının karşısında durabilen Yıldız Kenter sesiyle hayat verdi. Filmin senaryosunu çarpıcı bulduğunu söyleyen Altıoklar, "Senaryo karşılaştırmalı bir fikir üzerine dayalı. İnsanlar kemiklerini nasıl koruyabileceklerini ve korumazlarsa da kemiklerinin nasıl kırıldığını görüyorlar" diyor. Özellikle kapalı kadınların osteoporoza daha yakın durduklarını vurgulayan Altıoklar, "Vücutları hiç güneş ışığı görmüyor. D vitamini, kalsiyum, güneş ışığı çok önemlidir. Güneş hayattır" diye konuşuyor.
Haberin fotoğrafları