kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Zorunlu yazı

Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Büyükanıt, emekli olunca spor yazarı olacağını söyledi. Benim için mahzuru yok. Paşa paşa yazar, söyler. Hatta FB TV'de sarı lacivertli kaşkolu ile yorum yapar. Ama zaten bizim bir paşamız (Hürriyet'te yazan Damat Ercan Paşa) vardı.
Bu konuda görüş belirten Erman Toroğlu, Sayın Büyükanıt'a yol gösteren bir yazı yazdı ama bizim TSYD'yi ve meslektaşlarımı yok etti. Yani hep salladı. Diyor ki: "20 sene top oynadım." ( Bizim Vedat Okyar'ın deyimi ile çamur sahaların tekme atma uzmanıydı)
Diyor ki: "Ulusal formayı giydim." (Galiba o da bir kez gençler maçında) Diyor ki: "10 yıl hakemlik yaptım." (Hakemliğine ne laf söylerim, ne de laf söyletirim. Bu ülkede kıvırmadan, kimseden emir almadan bildiğini yapan, çok saygı duyulan ve futbolcuların da çok güvendiği bir hakemdi)

KARTA LAYIK GÖRÜLMEDİ
Bu yazının temel nedeni şudur. Toroğlu diyor ki: "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin basın kartı taşıyan bir üyesiyim. Ama AIPS kartı almadım." İşte konu böyle değildir. Bay Toroğlu, AIPS kartı almak için TSYD'ye başvurdu. Attila Gökçe'nin başkanlığı döneminde bu başvuruyu reddettik. Nedeni ise mesleğinin kabzımallık oluşuydu. Ayrıca Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlıya'ya "Ben kabzımalım. Hıyar ve patlıcandan iyi anlarım" diyerek hakaret eden yazı yazmıştı. O toplantıda genel kaptan olarak ben ve dış ilişkiler sorumlusu olarak Esat Yılmaer ile birlikte Toroğlu'nun üye olma isteğini reddettik. (O toplantıda önerim üzerine Deniz Gökçe ile Metin Tükenmez'e AIPS kartı verildi) Sözün özü şudur: Toroğlu "AIPS kartı almadım" diyor. Hayır o kart, ona layık görülmedi. Dahası o toplantıda "Toroğlu'na kart verilmesin" diyenlerden en ateşli olanı da bugün Toroğlu'nun müdürlüğünü yapan Esat Yılmaer'dir. Toroğlu'nun hakaret ettiği Bayatlı da bugün Hürriyet'te yazıyor. Konu ben olsaydım, Toroğlu için tek kelime bile yazmayı kendim için utanç sayardım. Konu TSYD olunca yazmak zorunda kaldım.