kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

İnternet şirketleri girerse...

Ayrıca haber kaynağımın dile getirdiği ve bence çok önemli bir diğer konu daha var. Biliyorsunuz bahis oyunları, illegal oyunların önüne geçmek üzere ortaya çıktı. Özellikle internet üzerinden yapılanların önünü kesmek içindi. Ama şimdi kaynağım diyor ki, 'ihale ilanlarında 'benzer iş' tanımı olmasına rağmen, internet üzerinden oynanmasına olanak sağlayacak düzenlemeler var. Yani bu iş deneyimine sahip şirketlerin girmesine olanak sağlanıyor. Bu şirketlerin böylesi bir deneyimi olmadığı için bu ihalede çıtanın çok aşağı inmesi demek oluyor. Özetle 'Benzer iş' tanımlaması bu haliyle ihaleye hazırlanan bazı firmalarca tepki çekiyor.
Bir de denetleme konusu var. Önceki şartnamede Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan güncel bağımsız denetim firmaları listesinde yer alan firmalar şartı varken, sonra bu yeminli mali müşavir ya da bağımsız denetim firmalarına kadar düşürülüyor.
Soru şu. Düşünün benim bir internet şirketim var. Bir de mali müşavirim. Acaba bir şirket bulsam kendime ve ihaleye katılıp, alsam, sonra sabit bayi sistemini kurmakta ne kadar başarılı olabileceğim?
Özetle daha önce de dile getirmiştim, merak ettiğim hakikaten şu. Ne oldu da bir yıldır bu ihale için hazırlanan merciiler, son günde şartları böylesine esnetti, hakikaten yeni mi uyandılar?