kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ali Kemal'in torunu başkan, Kraliçe'nin de akrabası

Yeni Haber
Osmanlı'nın son döneminde öldürülen gazeteci ve politikacı Ali Kemal'in torunu Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'un Kraliçe 2. Elizabeth'in de akrabası olduğu ortaya çıktı. BBC tarafından yayınlanacak belgesele göre, Johnson'un, aynı zamanda İngiliz, İsveç, Hollanda Kraliyet aileleri ve Romanov'larla da kan bağı bulunduğu anlaşıldı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine göre, BBC1 TV kanalında 20 Ağustos'ta yayınlanacak olan "Sizce kimsiniz?" adlı program, Ali Kemal'in atalarının izini sürerek şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.

18. yüzyılda yaşamış İngiliz kralı II. George'un Johson'la akrabalığını da ortaya koyan program, Johnson'un baba tarafından büyükannesinin ise bir Alman prensi olan Paul Von Wurtemberg ile akrabalığını ortaya çıkarttı.

"İNGİLİZ KRALİYET SOYUNDAN GELME BERİ ÖZELLİKLE HEYECANLANDIRDI"


Haberde, kraliyet ailesiyle kan bağının en çok Johnson'u şaşırtığı belirtilirken, Johnson'un, "Daha önceden II. George ile akrabalık bağım olduğunu söyleseydiniz size kaçık derdim. Sadece Alman Kralı ile kan bağım bile, beni çok gururlandırdı, ancak İngiliz Kraliyet soyundan gelmenin özelikle beni heyecanlandırdığını sizden saklayamayacağım."

Gazete, program için Johnson'un İstanbul'a da gelip kökenini araştırdığına dikkat çektiği haberinde, Johnson'un büyükbabasının yarı Türk ve adının Osman Kemal olduğu, daha sonra ise Wilfred Johson ismini aldığı kaydedildi. Büyükbüyük babasının ise 1920'lerde Türkiye'de ortaya çıkan milliyetçi akımları eleştirdikten sonra öldürülen Ali Kemal Bey olduğu belirtildi. Haberde Boris Johnson'un şu sözlerine de yer verildi:

"Bunlardan öğrendiğim şey, genlerimizin hayatımızın nabız atışını tuttuğu ve nereden geldiklerini ve nereye gittiklerini bilmediğimiz. Aslında, sonuç olarak çok demokratik."

(ANKA)