kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

412 mülki idare amirinin yeri değiştirildi

Yeni Haber
İçişleri Bakanlığı'nın vali yardımcısı ve kaymakam atamalarına ilişkin kararnamesi ile 412 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. 193 kaymakam ve 70 vali yardımcısının yeri değiştirildi, 72 kaymakam vali yardımcılığına, 35 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlık tarafından her yıl hazırlanarak çıkarılan rutin atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylandığı belirtildi. Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 412 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği bildirildi.

Kararnameye göre, Bakanlık merkezinde görevli 6 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilirken, 21 kaymakam ve 6 vali yardımcısının Bakanlık merkezindeki değişik görevlere getirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Merkezdeki görevlerden 4 mülki idare amiri vali yardımcılığına, 2 mülki idare amiri ise kaymakamlığa; 70 vali yardımcısının yerleri değiştirilirken, 35 vali yardımcısı kaymakamlığa; 193 kaymakamın naklen yeri değiştirilirken, 72 kaymakam vali yardımcılığına; 1 İl Hukuk İşleri Müdürünün naklen görev yeri değiştirilirken, 1 kaymakam İl Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne, 1 hukuk müşaviri İl Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne atanmışlardır."

(ANKA)