kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alvin Ailey American Dance Theatre İstanbul'da

Yeni Haber
Dünyanın tanınmış dans topluluklarından ''Alvin Ailey American Dance Theater'', 50. yıl turnesi kapsamında 17, 18 ve 19 Eylülde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 3 özel gösteri sunacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfından (IKSV), yapılan yazılı açıklamada, gösterilerin vakfın özel etkinliği olarak HSBC özel bankacılık sponsorluğunda gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, 50 yılda 6 kıtada 71 ülkede 21 milyon izleyicinin karşısına çıkan ve sanat direktörlüğünü 1989 yılında vefat eden Alvin Ailey'nin vasiyeti üzerine koreograf Judith Jamison ve yardımcı sanat direktörü Masazumi Chaya'nın yaptığı topluluğun, gösterilerde klasik baleden modern, caz ve etnik dansa farklı tarzları bir araya getiren koreografileri ''Night Creature'', ''Solo'', ''Love Stories'' ve ''Revelations''ı gospel, caz ve popüler müzikler eşliğinde sahneye taşıyacağı belirtildi.

Topluluğun, turneye Eylül ayının ilk haftasında Tel Aviv'den başlayacağı, dans grubunun İstanbul'dan sonra Romanya, Yunanistan, İspanya ve İtalya'nın farklı şehirlerinde sahne alacağı kaydedildi.Gösteri biletlerinin 23 Ağustostan itibaren ''0216 556 98 00'' numaralı Biletix Çağrı Merkezi, ''www.biletix.com'' internet adresi, Biletix satış noktaları ve İKSV merkezinden temin edilebileceği belirtildi.

AA