kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakanlar Kurulu, 2 haftada bir toplanacak

Yeni Haber
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yandımcısı Çemil Çiçek, yaz dönemi nedeniyle Bakanlar Kurulu'nun iki haftada bir toplanacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına bilgi veren Cemil Çiçek, toplantının ilk bölümünde yasama çalışmalarını değerlendirdiklerini belirterek, hükümet olarak tüm milletvekillerine, siyasi partilerin genel başkan ve grup başkanvekillerine, grup yöneticilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Çıkarılması gereken başlıca yasalar olduğunu, bunların başında Türk Ticaret Kanunu geldiğini belirten Çiçek, bu yasanın hem Avrupa Birliği (AB) açısından müzakerelerin bir anlamda ön şartı, hem de Türkiye'nin yapısal değişikliğine temel teşkil edecek bir düzenleme olduğunu kaydetti. Çiçek, Türk Ticaret Kanunu'nu ilk fırsatta çıkarmayı düşündüklerini bildirdi.

Toplantıda asayiş konusunu da ele aldıklarını belirten Çiçek, Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin terörle mücadele yürüttüğünü hem de Güngören'de herkesi üzen bir terör eyleminin meydana geldiğini anımsatarak, hayatını kaybeden vatandaşlara, güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın İstanbul'daki olayla ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini söyleyen Çiçek, ''Burada da maddi kayıpları olanlara, kayıplarının karşılanması noktasında bir kararımız var. Valilikler gerekli tespitleri yaptıktan sonra bu ödemeleri yapabilecektir'' dedi.

Bir gazeteci'nin, Alman istihbarat teşkilatının, Güngören'deki saldırıyı PKK'nın yapmadığına ilişkin bilgi verdiğini hatırlatması üzerine Cemil Çiçek, İşişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bu konuda bilgi verdiğini, kendileri için geçerli olan bilginin bu olduğunu söyledi.

Cemil Çiçek, ayrıca, Konya'daki olayın adli ve idari olarak soruşturulduğunu söyledi. Bu binanın 2002 yılında erkek öğrenci yurdu olarak ruhsat aldığını, 2008 Nisan ayında ise kız yurdu olması için başvurunun yapıldığını hatırlatan Çiçek, henüz bu ruhsat alınmadan kızların alınmaya başlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun bundan sonra iki haftada bir toplanacağını bildirerek, diğer toplantıda bakanlıkların yaz çalışmalarıyla ilgili konuların değerlendirileceğini ifade etti.

ANKA