kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sapık baba Fritzl, köleleştirme suçundan yargılanabilecek

Yeni Haber
Öz kızını evinin bodrumuna 24 yıl boyunca hapseden Avusturyalı baba Josef Fritzl'in "köleleştirme" suçundan yargılanabileceği bildirildi.

Kızını ve kızından olan çocuklarını penceresiz bodrumda yıllarca alıkoyan Fritzl, köleleştirmeden suçlu bulunursa 20 yıl hapis cezası alabilecek.St. Poelten Savcısı Gerhard Sedlacek, Fritlz hakkındaki iddianamenin Eylül sonuna kadar hazır olacağını, duruşmaların da muhtemelen Aralıkta başlayacağını bildiridi.

Fritzl'in kızını 18 yaşındayken hapsedip tecavüz ettiğini ve kızından, biri doğduktan sonra ölen 7 çocuğu olduğunu itiraf ettiği belirtiliyor.Sapık babanın fırına attığı belirtilen çocuğun gerekli tıbbi müdahale yapılması halinde yaşayabilecek olduğu sonucuna varılırsa, Fritzl cinayetten yargılanarak ömür boyu hapis cezası alabilecek.Savcı, müfettişlerin Fritzl'in tutsak ettiği kızı Elisabeth'i sorgulamayı tamamladığını ve artık çocuğun nasıl öldüğünü saptamaya çalışan doktorların raporunu beklediğini söyledi.

Fritzl'in, kızını 18 yaşındayken bodruma kilitlediği, kızından 7 çocuk sahibi olduğu, bunlardan birinin doğduktan sonra öldüğü ortaya çıkmıştı. Fritzl'in kızıyla kızından olan çocuklarının esareti, 19 yaşındaki hiç gün ışığı görmemiş çocuğu Kerstin'in hastalaması üzerine su yüzüne çıkmıştı.