kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Thanou, Pekin akreditasyonu nu kullanmak istiyor.

IOC'ye tehdit

Thanou, Pekin'de yarışmasına izin verilmezse Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'ye dava açacağını söyledi. Yunan atlet, Sydney'de Marion Jones'un aldığı altın madalyayı da istiyor..
Yunan sprinter Katerina Thanou'dan Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC ve başkanı Jacques Rogge'a tehdit: "Pekin Olimpiyatları'nda yarışmama izin verilmezse sizi dava ederim." Thanou, 4 yıl önce Atina'daki oyunlarda bir doping testine girmemiş, bu üçüncü kez olduğu için de iki yıl ceza almıştı. Yıldız atlet, IOC Disiplin Komitesi'ne ifade vermemek için akreditasyonunu iade edince Rogge "Artık bir olimpik atlet değil" demiş ve Pekin'de de yarışmasını önleyebileceklerini açıklamıştı.

2000'de Sydney'de ikinci olan Thanou, ilk sırayı alan Jones'un dereceleri ve madalyaları doping nedeniyle iptal edildiği için o altın madalyanın bir an önce kendisine verilmesini de IOC'den talep etti. Ancak IOC, Thanou'nun 2004 oyunları sırasında IOC'ye ve olimpik harekete tavırları, IAAF (Uluslararası Atletizm Federasyonu) kurallarına aykırı davranışları ve Yunanistan'daki yargı sürecindeki sözleri ve ifadeleri nedeniyle işi sürekli yokuşa sürüyor. Disiplin Komitesi'nin Perşembe günü, yani oyunların açılışından bir gün önce Thanou'nun durumunu karara bağlayacağı açıklandı.