kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hagi’nin teknik direktör olduğu dö-nemde Galatasaray forması giyenOvidiu Petre, Kocaelispor maçında ta-raftarlar tarafından ilginç biçimdeyuhlanmış, bu olay birçok spekülasyo-nu beraberinde getirmişti. Petre şimdiSteaua Bükreş forması giyiyor.

Bir, iki, üç olsun

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ve UEFA Kupası 2. ön eleme turlarının kura çekimi dün yapıldı. Şampiyonlar Ligi'ne girmek için mücadele veren temsilcilerimizden Galatasaray, Romanya'nın Steaua Bükreş takımıyla eşleşti. İlk maçta 2-0 yendiği MTK'yı elemesi durumunda 3. ön elemeye kalacak Fenerbahçe'nin rakibi ise Sırbistan'ın Partizan ve Azerbaycan'ın Bakü takımlarından biri olacak. UEFA Kupası'ndaki temsilcimiz Beşiktaş ise Bosna-Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla karşılaşacak.

G.SARAY-STEAUA BÜKREŞ
Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen Cimbom, devlerden sıyrıldı, Steaua'yı çekti. Sarı-kırmızılıların tek dezavantajı ilk maçın İstanbul'da oynanması

F.BAHÇE-PARTİZAN
F.Bahçe, MTK'yı elemesi durumunda Bakü'ye karşı büyük favori olan Sırbistan'ın Partizan takımıyla eşleşecek. İlk maç Belgrad'da...

BEŞİKTAŞ-SİROKİ BRİJEG
UEFA Kupası'nda ülkemizi temsil eden Beşiktaş, Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla oynayacak. Kartal, önce deplasmana çıkacak.
SEZGİN'İN DİLEĞİ GERÇEK OLDU
Galatasaray ve Fenerbahçe; ilk maçları 12/13 Ağustos, rövanşı ise 26/27 Ağustos'ta oynayacak. Sarı-kırmızılılar ilk maçı Ali Sami Yen'de oynarken, Fenerbahçe deplasmana gidecek. Beşiktaş da ilk maçına 14 Ağustos'ta deplasmanda çıkacak; 28 Ağustos'taki rövanşta rakibini ağırlayacak. Kura çekimi için İsviçre'ye gitmeden önce yönetici arkadaşlarıyla konuşan Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, "Merak etmeyin, Steaua Bükreş'i çekip döneceğim" dediği öğrenildi. Kura çekiminin yankıları şöyle oldu:
Adnan Sezgin (Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü): Türk futbolundaki ilerlemeye katkı sağlamak için turu geçmemiz gerekiyor. Rumenler son dönemde futbola ciddi yatırım yapıyorlar. Rakibimizi ciddiye alıyoruz ancak kendimize güveniyoruz.
Michael Skibbe (Galatasaray Antrenörü): Diğer adaylarla kıyaslandığında Steaua Bükreş daha cazip bir kura gibi görünüyor ancak ilk maçı içeride, bu küçük bir dezavantaj. Ama biz Şampiyonlar Ligi'ne onlardan daha yakınız.

USLU: BAHANEMİZ YOK
Mahmut Uslu (Fenerbahçe Asbaşkanı):
MTK'yı da, bu rakipleri de geçeriz. Futbolda her sonuç var ama ben takımımıza inanıyorum. Partizan'ın ateşli taraftarından da çekinmiyoruz.
Volkan Ballı (Fenerbahçe Menajeri): Gereken yerde bulunmak için elimizden geleni yapacağız. Şampiyonlar Ligi'ne layığız. Hem Partizan'ı, hem de Bakü'yü eleyecek güçteyiz.
Kenan Öner (Beşiktaş Genel Sekreteri): Bosna-Hersek takımıyla eşleşmekten fevkalade memnunuz. Tabii ki kağıt üzerinde biz çok daha güçlüyüz ancak dikkatli olmamız şart.
Ertuğrul Sağlam (Beşiktaş Antrenörü): Zayıf bir takımla eşleşeceğimiz kura öncesi belliydi. Yine de rakibimizi ciddiye alıyoruz. İlk maçın deplasmanda olması da avantajımız.