kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AK Parti kapatılmayınca Hak Parti kurulmadı

Yeni Haber
Hakikati ve Adaleti Kalkındırma Partisi(HAK Parti), AK Parti hakkında kapatma kararı verilmemesi üzerine kuruluş dilekçesi vermekten vazgeçti. HAK Parti yetkilileri, "Türkiye'de demokrasinin bir kez daha nefes alması, bu ülkenin birer evladı olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir." şeklinde açıklama yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan HAK Parti yöneticileri parti kurmaktan vazgeçtiklerini dile getirdi. Açıklamada şöyle denildi: "Türkiye'de partilerin kapatılmasına bir tepki olarak ortaya koyduğumuz, HAK Parti projesinde bugün önemli bir gündür. Zira, AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili davanın açılmasının hemen akabinde tüm ülkede duyulan HAK Parti için, AK Parti'nin kapatılacağı günün hemen ertesinde kuruluş dilekçesini vereceğimizi ve hemen ardından kendimizi feshedeceğimizi ifade etmiştik. Gerekçesi ortadan kalktığı için, HAK Parti adına kuruluş dilekçesi vermeyeceğiz."

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçesi verilmiş olan ve kısa isim olarak da HAK PARTİ ismini kullanan siyasi oluşum ile de hiç bir şekilde ilişkilerinin bulunmadığını belirten parti yetkilileri, "3 ay önce tüm kamuoyunda bilinirlilik kazanan HAK PARTİ'nin isim benzerliğinin izinsiz olarak kullanıldığını üzülerek açıklamak zorundayız." dedi.

HAK Parti yetkilileri şunları dile getirdi: "Ülke olarak demokrasi savaşı ve imtihanı yaşadığımız bu süre zarfında bizimle birlikte çalışan ve destek olan bütün demokrasi gönüllülerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızı da, demokrasi gönüllülerimizle birlikte sürdüreceğiz. Artık daha hızlı, daha sesli olacağız. Biz, siyasi bir oluşum değiliz, biz demokrasi gönüllüleriyiz. İsmini sizlere buradan ve üye olurken bıraktığınız mail adresleri aracılığıyla duyuracağımız yeni bir internet portalı üzerinden fikir dünyası açılımı olarak yaşatacağımız platformumuza siz de yazılarınızla katkıda bulunabilirsiniz. Düşünenlere ve kendisi gibi düşünmeyene tahammül edenlere tahammül edebilen herkese kapımız ve gönlümüz sonuna kadar açıktır."


CİHAN