kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kanadoğlu: Mahkeme artık 'odak' incelemesi yapmaz

Yeni Haber
Onursal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında verdiği kapatma kararını değerlendirdi.

Kanadoğlu,yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu kararla AKP'nin laik cumhuriyete karşı eylemlerin odağı olduğuna karar verdiğine dikkat çekti. Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin bundan sonra AKP'nin laik cumhuriyet aleyhine olacak hiçbir eylemini "odak olma" yönünden incelemeyeceğini belirterek, "Çünkü, Anayasa Mahkemesi'nin 10 üyesi AKP'nin laik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğunu kabul etmiştir. Bu, artık araştırılamaz bir gerçek olmuştur" dedi.

Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kapatma yönünde bir karar vermesini beklediğini ve bu nedenle sonuca şaşırdığını belirterek, "Bu kararı, demokrasinin zaferi olarak kutlamak yanlış. Çünkü, Mahkeme bu siyasi partinin laik cumhuriyet aleyhine eylemlerin odağı olduğuna karar verdi. AKP'nin bundan sonra laik cumhuriyet aleyhine yapacağı eylemleri araştırılmayacak ve odak olma durumu tespit edilen parti hakkında kapatma davası açılabilecek" diye konuştu.

(ANKA)