kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deniz Baykal

'Karar krizi çözmedi sadece tespit etti'

ANKARA
CHP lideri, Anayasa Mahkemesi'nin uyarı cezasının "AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunun saptanması" anlamına geldiğini söyledi. Baykal, "Bu çok önemli bir kriz tespitidir" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP hakkında verilen uyarı cezasının "AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğunun saptanması" anlamına geldiğini söyledi.

DAKİKA DAKİKA İZLEDİ
Baykal, Anayasa Mahkemesi'nin kararını partisinin MYK toplantısında televizyonlardan da dakika dakika izledi. Kameralar önüne geçmeden önce kurmaylarıyla kısa bir değerlendirme yapan Baykal, kararı değerlendirirken, "Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinden 10'u AK Parti'nin laikliğe karşı fiillerin odak noktası haline dönüştüğünü tespit etmiştir" dedi. "Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu saptanan AKP'nin iktidarda ve TBMM'de çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Baykal, "Bu nedenle karar çok önemlidir. Bu bir krizdir. Çok önemli bir kriz tespitidir. Anayasa Mahkemesi krizi çözmemiş, tespit etmiştir" dedi.

"SORUMLULUK AKP'DE"
Baykal, "Tek yol AKP'nin bundan sonra laikliğe karşı eylemlerin odak noktası olma kimliğini bırakmasıdır. Bu krizden çıkması için tavsiyem AKP'ye büyük sorumluluk düşüyor" dedi. AK Parti'nin bundan sonra özeleştiri yapmasını isteyen Baykal, partinin yeni kadrolar ile yola devam etmesi gerektiğini savundu. Baykal, AK Parti'deki her türlü olumlu değişime katkı vermeye hazır olduklarını belirtirken bir soru üzerine kararın ardından Başbakan'la bir görüşmesi olmadığını söyledi.