kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pamukoğlu parti kuruyor

CHA
Yeni Haber
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Türk siyaset hayatına atılarak Halk ve Eşitlik Partisi(HEPAR) adı altında parti kuracağını söyledi.

Sinop Gazeteciler cemiyetinin Mete Çağdaş başkanlığında yeni seçilen yönetim kurulunu tebrik ziyaretinde bulunan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Halk ve Eşitlik Partisi(HEPAR) adı altında parti kuracağını söyledi. Pamukoğlu, parti ambleminin kırmızı zemin üzerinde, sarı güneşin içinden kanatları güneşin dışına taşan, özgürlüğü simgeleyen siyah Anadolu Kartalı olacağını ve 1 ay içersinde İçişleri bakanlığına müracaatlarını yapacaklarını dile getirdi.

Pamukoğlu, "Dokunulmazlıklar kaldırılacak. Partilere hazineden verilen yardımlar kalkacak. Biz iki seferberlik yapmayı planlıyoruz. Ülkenin bütün kaynaklarını birleştirerek bunu yapacağız. Bunlardan biri fakirlik ve yoksullukla mücadele, diğeri de cehaletle mücadeledir. Özellikle dış politika ve siyasette her zaman şunu dikkate alacağız. Başı dik devlet ve onurlu millet. Bunlardan asla taviz vermeyiz. Asla kimseden talimat alamayız. Kimseyi kendi iç işlerimize karıştırtmayız. Bağımsızlık ve özgürlük esas ve temel amacımızdır. Bunu gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu düşünceyi, mezralardan en gelişmiş metropollere kadar her yerde anlatacağız" dedi.

Yeni Kurulacak partinin misyonun insan olduğunu ifade eden Emekli Paşa Pamukoğlu, partinin kadrosunda kamuoyunun bildiği isimlerin yer almadığını daha önce yer alanların bu alanda denendiğini ve sonuçlarının ortada olduğunu belirterek, yeni kurulacak partilerinde emekli olmuş askerlerin kendilerine faydalı olabilecek yönlerini gördükleri zaman, kendilerine katılıp çeşitli görevlerde yer alabileceklerini söyledi.

Parti olarak iktidara geldiklerinde terör ile ilgili olarak terör yuvaları olan dağları temizleyeceklerini ifade eden, Pamukoğlu, elinde tüfekle bu devlete kimsenin kafa tutamayacağını ve meydan okumayacağını belirtti. Pamukoğlu, bunun sayısız yönteminin bulunduğunu ve bu yolları hemen uygulamaya geçireceklerini ifade etti.