kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EŞİ İLE BİRLİKTE GİTTİ Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, Ankara Adliyesi'nde savcı ile bir saate yakın görüştü.

Paksüt savcıyla mesai dışı görüştü

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, dinlendiği iddialarını soruşturan savcı Polatkan ile bir saat görüştü..
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt'ün önceki akşam mesai saatinin bitiminin ardından Ankara Adliyesi'ne giderek, dinlendiği iddialarını soruşturan savcı ile yaklaşık bir saat görüştükleri ortaya çıktı. Savcılık kaynakları, görüşmenin ifade alma şeklinde değil, bilgilendirme şeklinde olduğunu belirtirken, görüşmenin içeriğine ilişkin bilginin sızmaması için özen gösterildi. Mayıs ayı başında, Paksüt ile eşi Kavaklıdere Tenis Kulübü önünde kendilerini takip ettiğinden şüphelendikleri Doblo tipi bir aracı durdurarak içindekilerle tartışmışlardı.

ATALAY DOĞRULAMAMIŞTI
Araçtakiler Emniyet görevlisi çıkınca Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Paksüt çiftine bilgi vererek izlemenin başka bir olayla ilgili olduğunu söylemişti. Bunun üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Savcı Vahdet Polatkan tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, olay sırasında Tenis Kulübü'nde görevli olan biri komiser üç polisin bilgisine başvuruldu. Ancak, bu polislerin araçta bulunmadıkları anlaşılınca yeni bir bilgiye de ulaşılmadı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay da "Osman Paksüt'ün dinlenmesi hiçbir şekilde söz konusu olmamıştır" diye açıklama yapmıştı.