kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dev uçak havada kâğıt gibi yırtıldı

İngiltere'den Avustralya'ya giden yolcu uçağının gövdesinde, havada 8 metrekarelik bir delik oluştu. Uçak 6 bin metre düştü, pilotun ustalığı sayesinde 366 kişi ölümden döndü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dev uçak havada kâğıt gibi yırtıldı
İngiltere'den Avustralya'ya giden bir yolcu uçağının gövdesi, havada adeta bir kâğıt gibi yırtılınca 350 yolcu ve 16 kişilik mürettebat, ölümle burun buruna geldi. Başkent Londra'dan Melbourne'e gitmekte olan uçağın gövdesinde, havada seyir halindeyken henüz netlik kazanmayan bir nedenle 8 metrekarelik bir delik açıldı. Bu andan itibaren uçakta tam bir panik hâkim oldu. Yolcuların anlatımına göre, çığlıklar birbirine karıştı, pek çok yolcu da istifra etti. İç basınç düşmesi nedeniyle oksijen maskeleri açılan uçak, saniyeler içinde 6 bin metre düşüş yaşadı. Uçak, pilotun da büyük başarısı sonucu Filipinler'in başkenti Manila'ya acil iniş yaptı.

PİLOTA SEVGİ
Büyük tehlike atlatan yolcuların bazıları, iniş sonrası kaptan pilot John Francis Barters'a sarılırken bir kısmı da hayatta kalmanın sevincini birbirlerine sarılarak yaşadı. Uçağın bağlı olduğu Qantas Havayolu yetkilileri, Boeing 747 tipi uçağın Londra'dan Melbourne'a gitmek üzere havalandığını ancak seyir esnasında gövdesinde açılan delik yüzünden iç basıncını kaybedince acilen inmek zorunda kaldığını açıkladı. Sicilinde 87 yıldır hiçbir kazası bulunmayan şirketin yetkilileri, "yolcuların hayatının tehlikeye düşmediğini" de belirtti. Yetkililer uçağın teknik sorunlar yüzünden gövdesinin parçalandığını açıklasa da, kesin nedeni hakkında inceleme başlatıldı.

RÜZGÂR SESİ KAPLADI
Bazı yolcular önce büyük bir gürültü duyduklarını, ardından oksijen maskelerinin indiğini ve uçağın irtifa kaybetmeye başladığını anlattı. Brendan McClements isimli yolcu da, uçakta güçlü bir rüzgâr hissettiklerini belirterek "Herkes korku ve şaşkınlık içinde birbirine bakıyordu" dedi. Kimi yolcular ise duygularını, "Çok korktuk ama böyle sonuçlandığına göre müthiş bir deneyim olduğunu söylemeliyim" diye özetledi.
Haberin fotoğrafları