kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yaşar Öz

Örgütü mafya finanse etti

İddianamede, mafyanın uyuşturucu kaçakçılığı ve kumar gibi illegal yollardan elde ettiği gelirle Ergenekon terör örgütünü finanse ettiği yer alıyor..
İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon iddianamesini kabul etti. İddianamede, örgütün mafya bağlantıları da detaylı olarak anlatılmış. Buna göre, Ergenekon terör örgütü mafyayı, uyuşturucu kaçakçılığı ve kumarhanecilik gibi illegal işlerden elde edilen gelirle terör eylemlerini finanse etmek için kullanıyordu. İddianamede, Ergenekon örgütü dokümanları arasında yer alan "Mafyanın Yeniden Yapılanması (Reorganizasyonu)" isimli raporda Veli Küçük, Zafer kod adlı Muzaffer Tekin ve Paşa kod adlı Fikri Karadağ'ın organize suç örgütü liderleri Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Hadi Özcan, Kürşat Yılmaz, Yaşar Öz ve Sami Hoştan'la irtibatlı olduğu belirtildi. İddianamede mafya ile ilgili bölümlerde yer alan bazı ifadeler şöyle: nMafya gruplarının tümüyle yeniden gözden geçirilmesi, deneyimli mevcut grupların karşısına yeni ve güçlü bir grup oluşturularak bunun denetim ve kontrol altına alınmasının sağlanması gerektiği belirtilmiştir.

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ(1)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (2)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (3)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (4)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (5)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (6)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (7)


KÜÇÜK'LE PEKER'İN YAKIN İLİŞKİSİ
*
DHKP/C terör örgütünün uyuşturucu kaçakçılığında Veli Küçük'le irtibatlı mafya gruplarıyla ortak hareket ettiği, yurtdışında PKK ve mafya ile birlikte uyuşturucu trafiğini organize ettiği anlaşılmıştır.

* Sedat Peker hakkında bugüne kadar yapılan işlemler, mahkeme kararları, gerçekleştirdiği eylemler ve elde edilen tüm deliller Sedat Peker'in çıkar amaçlı suç örgütü lideri olduğunu ve bugüne kadar birçok eylemler gerçekleştirdiğini açıkça göstermektedir.

* Peker kamuoyunda mafya olarak bilinen, bugüne kadar defalarca hakkında değişik suçlardan işlem yapılan ve son olarak mahkeme kararı ile suç örgütü liderliği onaylanan birisidir. Küçük ise uzun yıllar TSK içinde kritik ve hassas yerlerde görev yapmış ve emekli olmuş bir generaldir. Fakat, Peker'le olan ilişkisi 1992'de başladığı göz önünde bulundurulduğunda bugünlere kadar artan bağlılıkla devam etmiştir. Bu ilişki hem Küçük'e hem de Peker'e sorulduğunda açıklayıcı ve makul bir cevap vermedikleri gibi öne sürülen delillerle çelişen beyanlarda bulundukları görülmüştür. nErgenekon terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteren mafya gruplarının, örgütten aldıkları güçle kendilerini derin devlet olarak lanse ettikleri, böylelikle bir taraftan çevrelerine korku salıp çıkar sağladıkları, bir taraftan da gerçekleştirdikleri bazı eylemleri devlet adına yaptıklarına inanarak hunharca gerçekleştirdikleri eylemleri masumane göstermeye çalışmışlardır.
Haberin fotoğrafları