kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Örgütün suikast planları

Ergenekon'un ülkeyi silahlı eylemlerle kaosa sürükleyerek darbeye ortam hazırladığı öne sürülen iddianamede, suikast planları da ortaya kondu İddianameye göre Ergenekon'un suikast planları dört aşamadan oluşuyor: 1) Dini, 2) Siyasi, 3) Toplumsal ve şok edici, 4) Etnik suikastler..
İddianamede, örgütün Türk-Kürt çatışmasını başlatmak için etnik suikastlar, dini liderleri hedef alan saldırılar, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde de ülke gündemini kaosa sürükleyecek suikast planları yaptıkları ileri sürüldü. Ergenekon terör örgütü, 2005 yılı içinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a suikast planı yaptı. Büyükanıt'a olan suikast planı iddianamede şu cümlelerle anlatılıyor: "İşçi Partisi Genel Merkezi'nde yapılan aramada, girişin karşısındaki sekreter odasının sağ tarafında bulunan masa üzerinde çok sayıda CD bulunarak el konulmuştur. Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın koruma planı başlıklı çizelge şeklinde yazı olduğu, içeriğinde Büyükanıt'ın İzmir ve Balıkesir ziyaretlerinin koruma planı olduğu anlaşılmıştır." Söz konusu belgenin şüphelilerden Doğu Perinçek'in ne şekilde temin ettiği, hangi amaçla sağladığı, bu planların başka kimseye verilip verilmediği, Perinçek'in de "Böyle kanun dışı saçma sapan vatanı ve millete ihanet anlamı taşıyan işlerle bizim işimiz olmaz. Genelkurmay Başkanı, Emniyet Müdürü, MİT Müsteşarı bilir" yanıtını verdiği iddianamede yer alıyor.

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ(1)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (2)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (3)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (4)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (5)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (6)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (7)


ERGENEKON'A MİSİLLEME
İddianameye göre 22 Ocak 2008 tarihinde yapılan operasyondan kısa bir süre sonra Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturması yapılan ve kendisini Türk İntikam Tugayı (TİT) Ergenekon örgütü üyesi olarak tanıtan şüpheli Vatan Bölükbaşıoğlu, Veli Küçük'ün tutuklanması üzerine harekete geçti. Bölükbaşıoğlu, çeşitli kişiler aracılığıyla Veli Küçük'ten aldığı talimatlar gereği Ergenekon operasyonuna misilleme olmak üzere Başbakan'ın ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in öldürülmesi için silah ve tetikçi temin etmeye çalıştı.

Dini suikast
Örgüt Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mesrob II Mutafyan ve işadamı İshak Alaton'a suikastler planladı.

Etnik suikast
Türk-Kürt çatışmasının startını vermek için örgüt, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Osman Baydemir ve Sebahat Tuncel'i suikast listesine aldı.

Siyasi suikast
Ergenekon terör örgütünün, Başbakan Erdoğan ve Ramazan Akyürek'in öldürülmesi için bu işi gerçekleştirecek kişileri ayarlamaya çalıştığı öne sürüldü.

Şok suikast
Örgüt, amaç ve ilkelerine aykırı davrandıkları düşünülen Orhan Pamuk ve Fehmi Koru gibi isimlere de suikast hazırlığında bulundu.

Nevzat ATAL - Veli SARIBOĞA - Abdurrahman ŞİMŞEK - Necla GÖRGEÇ - Ferhat ÜNLÜ - Hande ŞARMAN
Haberin fotoğrafları