kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Örgüte bağlı olarak çalışan dernekler

HABER MERKEZİ
İLİŞKİLİ HABERLER
Örgüte bağlı olarak çalışan dernekler
Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede örgüte bağlı olarak çalışan derneklerin ismi ve faaliyetleri ayrıntılı olarak belirtildi. Üç dernek sırasıyla şöyle:

KUVVAİ MİLLİYE DERNEĞİ: Savcılık devletin yeniden yapılanması için faaliyet gösteren derneğin internet yayınlarıyla ordu ile hükümeti karşı karşıya getirip birbirlerine düşmanca hareket etmelerini sağlamayı hedeflediğini iddia ediyor ve derneği Türkiye' de öldürülebilecek yabancı din temsilcilerinin isimlerini açıkça yazmak suretiyle hedef göstermekle suçluyor.

KUVAYI MİLLİYE DERNEĞİ (1919): İddianamede Paşa (kod) Fikri Karadağ tarafından kurulan dernek üyelerinin çoğunluğunun sabıkalılardan oluştuğu ve dernek binasında şüphelilerin esrar partileri düzenledikleri gibi kendilerine hiyerarşik bir yapı oluşturdukları belirtiliyor.

VATANSEVER KUVVETLER GÜÇ BİRLİĞİ: Zafer (kod) Muzaffer Tekin, Fikri Karadağ, Mehmet Zekeriya Öztürk, soruşturma aşamasında ölen Kuddisi Okkır gibi şüphelilerin kurulmasına önayak oldukları Vatan Sever Kuvvetler Güç Birliği'nin Ergenekon örgütünün gizli amaçlan ve stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdiği belirtiliyor.