kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İddianameye göre örgütün hukuk biriminde görevli olan avukat Kemal Kerinçsiz'i, kamuoyu düzenlediği gösterilerden biliyor.

Yöneticiler biliniyor ama komutan 'sır'!

İddianameye göre Veli Küçük, İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Fikri Karadağ, Muzaffer Tekin ve Kemal Alemdaroğlu örgütün üst düzey yöneticileri. Ancak örgütün başkanı ve 5 yöneticinin adı bilinmiyor..
İİddianamede örgütün deşifre edilebilen bölümünün "Lobi bölümü" ile "Köprü Personel" olduğu belirtiliyor. Buna göre İlhan Selçuk, Veli Küçük, Doğu Perinçek, Muzaffer Tekin, Kemal Alemdaroğlu ve Fikri Karadağ soruşturma kapsamında şu ana kadar deşifre edilebilen örgütün üst düzey sorumluları ve yöneticileri. Bu isimlerin her birinin sorumluluk ve görevlerinin farklı olduğu belirtilen iddianamede belirtilen bölümün tamamı deşifre edilememiş olsa da bu kişilerin örgütsel oluşum içinde belirtilen görevleri yürüttükleri ileri sürülüyor. Bu yöneticilerden Veli Küçük ile Zafer kod adlı Muzaffer Tekin'in yapılanma içinde hem Ergenekon'un gizli üst yapılanması ile irtibatı sağladıkları hem de örgütün sivil yapılanması olan Lobi ile yürütülecek ilişkilerde köprü olarak görev yaptıkları belirtildi. Örgütte Paşa kod adını kullanan Fikri Karadağ'ın da doğrudan üst yönetimde içinde yeraldığı, Zekeriya Öztürk'ün de Karadağ'ın yardımcısı olduğu belirtildi. Öztürk'ün ayrıca ikincil olarak diğer işleri organize eden özel görevli konumunda bulunduğu ifade edildi. İddianameye göre bu dört isim aynı zamanda hem örgütün mafya yapılanmasıyla hem de sivil toplum örgütleri ve Kuvayi Milliye Dernekleri ile de doğrudan irtibatı sağlayan isimler. Örgütün sivil toplum kuruluşlarından sorumlu üyeleri ise Sevgi Erenerol ile avukat Kemal Kerinçsiz.

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ(1)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (2)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (3)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (4)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (5)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (6)

İDDİANAMEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ (7)


7 NUMARA İLHAN SELÇUK
İddianamede Ergenekon'un üst yapılanmasında yer alan Teori, Tasarım ve Plânlama Dairesi'nin başkanlığını İlhan Selçuk'un yaptığı öne sürülüyor. Savcılar ayrıca örgütünün üst düzey yönetim kadrosunu teşkil eden yapılanmanın içinde olan İlhan Selçuk'un bugünkü durumuna bakıldığında, aynı örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğünü, iktidarla mücadele görünüşü altında ülkenin her yandan işgal edildiği evham ve hezeyanlan uyandırarak halkı devlete ve hükümete karşı ayaklandırmaya çalıştığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de darbe yapmaya teşvik ettiğini vurguluyor.

ÜNİVERSİTE YAPILANMASI...
İddianamede Kemal Alemdaroğlu ile Doğu Perinçek'in Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanı Selçuk'un yardımcılığını yaptıkları belirtiliyor. İşçi Partisi lideri Perinçek'in dikkat çekmemek için Selçuk'un yaptığı gizli toplantılara katılmadığı yerine partisinin genel başkan yardımcılarını gönderdiği vurgulanıyor. Aynca Sevgi Erenerol'un Selçuk Üniversitesi'nde, Ümit Sayın'ın İstanbul Üniversitesi'nde, İşçi Partisi'nin de Fırat Üniversitesi'nde görev yapan öğretim üyelerini fişlediği bu kadar kapsamlı fişlemenin birkaç kişinin çalışmasıyla yapılmasının mümkün olmadığı, örgütün kararlan doğrultusunda üniversitelere sızmış öğretim üyelerince yapılabileceği belirtiliyor. Örgütün mafya yapılanması ayağında ise Veli Küçük'ün bizzat rol aldığı, mafya yapılanması ile doğrudan ilişki ve irtibat halinde olduğu, mafya yapılanması içinde de Arnavut Sami kod adlı Sami Hoştan ile Reis kod adlı Sedat Peker'in bulunduğu ifade ediliyor.

MEDYADAKİ İSİMLER
İddianamede medya yapılanmasında ise Güler Kömürcü, Vedat Yenerer, Adnan Akfırat, Serhan Bolluk, Hikmet Çiçek, Hayati Özcan, Hayrettin Ertekin, Halil Behiç Gürcihan, Bekir Öztürk, İsmail Yıldız, Erkut Ersoy, Ayşe Asuman Özdemir, Gazi Güler, Ergün Poyraz, Fuat Ermiş, Mahmut Özgür, Muammer Karabulut, Ümit Oğuztan, Orhan Tunç ve Oktay Yıldırım'ın adı geçiyor.

Veli Küçük
Örgütte mafya, sivil toplum, medya, finans ve bürokrasi yapılanmalarını bizzat yönlendirdi. Birçok faili meçhul cinayeti planladı ve azmettirdi.

M, Fikri Karadağ
Kuvayi Milliye Derneği adı altında oluşturduğu yapılanma ile ülkede kaos ve çatışma ortamı oluşturacak eylem ve faaliyetler planladı. Bu nedenle dernek çatısı altında istihbarat ve tetikçi kanat birimleri kurdu.

İlhan Selçuk
Örgütün "Teori, Tasarım ve Planlama Daire Başkanı.

Başkan ?

KemalAlemdaroğlu
İlhan Selçuk'un yardımcılığını yaptı.

Doğu Perinçek
İlhan Selçuk'un yardımcılığını yaptı.

Muzaffer Tekin
Örgüt içerisinde planlanan eylem ve suikastları, Kuvayi Milliye dernekleri çatısı altında bulunan örgüt elemanlarına, tetikçilere ya da mafya gruplarına yaptırtan kişi.
Haberin fotoğrafları