kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Öz

Öz unuttu ama yarbay hatırlattı

Enis YILDIRIM - ANKARA
Eski Trabzon Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Çağlar da, "Dink suikastı ihbarı albay Öz'e iletildi. Nedense ilgilenmedi" dedi..
Dink cinayetinde ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan iki jandarma görevlisinin davasında tanık olarak ifade veren eski Trabzon Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Ali Oğuz Çağlar, "Dink'in öldürüleceği ihbarının değerlendirilmediği" suçlamalarına ilişkin komutanı albay Ali Öz'ü suçladı. Çağlar, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Çağlar, geçen hafta ifade veren albay Ali Öz'ün 'hatırlamıyorum' dediği konularda bilgi verdi. İşte, Ali Öz'ün eski yardımcısı emekli yarbay Çağlar'ın ifadesinde söyledikleri:

İHBARI ÖNEMSEMEDİ: İki istihbarat elemanımız güvenirlilik derecesi bana göre yüksek olan cinayetin işlenebileceği ile ilgili istihbari bilgileri edinip Trabzon İl Jandarma Komutanlığı yapan albay Ali Öz' e ulaştırmış ancak adı geçen komutanın ya önemsemediği veya bilerek yada bilmeyerek yapması gereken görevi ile ilgili hususlara ilişkin işlemleri her nedense yapmadığını gözledik.

ALBAY HATIRLAMADI AMA: 2006 Temmuz ayının hangi gün olduğunu bilemiyorum ama sabah günlük brifingde ihbar iletildi Öz bilgiyi bilerek ya da bilmeyerek önemsememiş ve "Bu konuyu sonra görüşürüz" demekle yetinmiş, konu bir daha gündeme gelmemiştir.

TEHDİT EMRİ VERDİ: 19 Ocak 2007'de televizyondan Hrant Dink'in öldürüldüğünü öğrendik. Hafta başındaki brifingte jandarma albay Ali Öz haber elemanı Coşkun İğci ile görüşülmesini sağda solda bize bu istihbaratı verdiğini söylememesinin sağlanmasını, söylediği takdirde kendisi için iyi olmayacağını iletmeleri için istihbarat şube müdürüne ve elemanlarına emir verdi.
Haberin fotoğrafları