kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Almanya medyası Barack Obama'ya gösterilen yoğun ilgiyi şaşkınlıkla karşıladı.

Berlin'de Obama'ya başkan gibi karşılama

Obama'yı, Avrupa turunun ilk ayağı olan Almanya'nın başkentinde 200 bin kişi karşıladı. Alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen ufak çapta iki saldırı girişimi yaşandı..
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Barack Obama, 6 günlük ziyaretinin Almanya ayağında yoğun ilgiyle karşılandı. AP haber ajansına göre Obama, 200 bin kişi tarafından izlendi. Siyahi senatörün ülkenin başkentine gelmeden önce konuşma yapacağı Zafer Anıtı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yine de ismi Andreas S. olarak açıklanan bir Alman arabayla barikatları yıkarak meydana dalıp "Ben de bomba var" diye bağırdı. Saldırgan adam hemen gözaltına alındı. Bu olayın ardından Senatörün kaldığı Adlon isimli otele şüpheli bir paket geldi. Ancak çok kısa bir süre sonra paketin içinden bir kitap çıkınca stres sona erdi. Bu iki olayın üstüne Obama güvenlik için 250 bin Euro harcayan Almanya hükümetinden güvenlik önlemlerini artırmasını talep etti.

200 BİN KİŞİ İZLEDİ
Obama, ülkenin Başbakanı Angela Merkel'le arkasından Dışişleri Frank Walter Steinmeier'le görüştü. Daha sonra Zafer Anıtı'nda konuşma yapan Obama 200 bin kişi tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.