kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Erbakan (solda), Recai Kutan'ın (sağda) başkanlığı bırakmasını isteyen "yenilikçiler"e "Ekim ayını bekleyin" dedi

Milli Görüş'te yenilikçi krizi

Ergun AKSOY / ANKARA
'Milli Görüşçüler'in adresi SP'de 'yenilikçiler' Kutan'ı uzaklaştırmak için harekete geçti. Genel başkan adayları ise Erbakan'ın prensi Kurtulmuş..
Anayasa Mahkemesi'nde süren AKP davasıyla ilgili sona yaklaşılırken, merkez sağda yeni arayışların adreslerinden biri olan SP'de de hareketlilik başladı. Yaklaşık bir yıldır SP'deki yönetim anlayışından rahatsız olan ve Recai Kutan'ın bırakmasını isteyen yenilikçiler ile gelenekçiler arasında sıkı bir savaş başladı.

HOCA: BEKLEYİN
Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un etrafında toplanan yenilikçiler, bir süre önce "Milli Görüş" hareketinin doğal lideri Necmettin Erbakan ile görüştüler. Partide bir yenileşmeye gereksinim olduğunu, Kurtulmuş'a yönetimin verilmesini istediler. Erbakan ise bu talebe karşılık sadece "Ekim ayını bekleyin" demekle yetindi. "Yenilikçiler" ise ekim ayını beklemek yerine bu hafta sonu yapılacak il başkanları toplantısı ve ardından Genel İdare Kurulu'nda Kutan ve ekibini ağustos ayında olağanüstü kongre kararı almaya iknaya çalışacaklar. Kutan ve ekibinin olağanüstü kongre kararı almaması halinde teşkilatlardan imza toplayarak partiyi kongreye götürmeye çalışacaklar.

CAMİ AVLUSU
Kurtulmuş'un genel başkan olması halinde SP'nin adı ve ambleminin değiştirilmesi öngörülüyor. Kurtulmuş'un "Milli Görüş" çizgisini inkâr etmeyeceği, ancak dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmelere göre yeni politikalar belirleyeceği kaydediliyor. SP'deki yenilikçilerin, AKP'de geçen dönem aday gösterilmeyen 150 vekilin büyük bir bölümüyle birlikte hareket ettiği, Kurtulmuş'un yönetimi ele geçirmesi halinde SP'nin tabanını cami avlusundan çıkaracağı, merkez sağa çekmeyi çalışacağını ileri sürülüyor. "Yenilikçilerin" partinin yüzünü değiştirmek içinde birçok akademisyenle de temas halinde oldukları belirtildi.
Haberin fotoğrafları