kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Albay Ali Öz

Jandarma önce silahın türünü 'yakalamış'!

SADIK GÜLEÇ/HABER MERKEZİ
Dink cinayetinin sanıkları ve kullanılan silah ele geçirilmeden kullanılan silahın Ardeşen yapımı olduğu belgelere girmiş..
Hrant Dink cinayetinde eksik soruşturma iddalarına bir yenisi eklendi. Olayda ihmali olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün ifadesinin alındığı Bursa 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, müdahil avukatların sordukları bir soru kafaları iyice karıştırdı.

BELGEYİ HATIRLAMADI
Hrant Dink davasının avukatlarından Ergin Cinmen, duruşmada altında albay Ali Öz'ün imzasının bulunduğu bir belge gösterdi. Cinmen'in gösterdiği belgede, olayın faili Ogün Samast yakalanmadan ve olayda kullanılan silah henüz ele geçmeden bir gün önce düzenlenen belgede, cinayetin Ardeşen yapımı bir silahla işlendiği belirtiliyor. 'Haber Kayıt ve Bildirim formu' başlıklı belge, cinayetin hemen ertesi günü 20.01.2007 tarihinde düzenlenmiş. Belgenin hazırladığı saat 21.32. Belgede cinayetin Yasin Hayal tarafından organize edildiği belirtilerek "söz konusu suçun Ardeşen el yapımı silahla işlendiği belirtilmektedir" ifadesi yer alıyor. Belgenin altında ise İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, Gazi Günay ve Metin Yıldız'ın imzaları var. Ancak bu belgenin hazırlandığı saatte daha silah ele geçmediği gibi sanık da yakalanmamıştı. Ogün Samast belgenin hazırlanış saatinden bir saat sonra Samsun otogarında saat 22.30'da yakalanmıştı. Yasin Hayal ise Ogün Samast'tan önce saat 14.00 sıralarında Trabzon Pelitli'de gözaltına alınmış ve Trabzon Emniyeti tarafından ifadesi alınmadan İstanbul'a gönderilmişti. Cinmen, Öz'e "Belgede cinayetin Ardeşen el yapımı silahla işlendiği yazılı, bu bilgiyi nereden biliyorsunuz" diye sordu. Öz bu soruya "Ben bilmiyorum. İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız daha iyi bilir" diye cevapladı.

SİLAH İNCELENECEK
Avukat Cinmen, ayrıca soruşturma boyunca Ogün Samast ve Yasin Hayal'in cinayet silahına ilişkin ayrıntılı bilgi vermediğine dikkat çekti. Samast'ın kullandığı silahın şimdiye kadar nereden elde edildiği öğrenilememişti. Samast silahı Hayal'den aldığını söylerken, Hayal silah konusunda çelişkili bir ifade vermişti.
Haberin fotoğrafları