kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yağmurdereli'ye ziyaret... Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul milletvekili Osman Yağmurdereli'yi İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarette eşi Emine Erdoğan ve Bakan Nimet Çubukçu da bulundu.

22 Temmuz anlayışı ile devam ediyoruz

ANKARA
Başbakan, 22 Temmuz seçimlerinin yıldönümünde eski konuşmasını anımsattı ve "Uzlaşma yüzde 100 mutabakat anlamına gelmez" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında 22 Temmuz seçimlerinin yıldönümü olduğunu anımsatarak, milletin 1 yıl önce seçim sandığına giderek, AK Parti'ye yeniden güçlü bir yetki verdiğini, "Durmak yok, yola devam'' dediğini belirtti. Erdoğan, 22 Temmuz'da oylarını artırarak, demokrasi tarihinde sadece Demokrat Parti'ye nasip olan, daha güçlü bir destekle seçmenin kendilerini taltif ettiğini kaydetti. Erdoğan, 22 Temmuz akşamı, partisinin genel merkezinin balkonundan yaptığı konuşmayı anımsattı. Sadece kendilerine oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin, farklı siyasi tercihteki vatandaşların da mesajını anladığını dile getirdiğini vurgulayan Erdoğan şunları söyledi. "22 Temmuz seçimlerinden sonra da aynı noktadayız, aynı anlayışla, düşünceyle yolumuza devam ediyoruz. Bizim hareket noktamız milletimiz, birlik ve beraberliğimiz, hep birlikte kazanmaktır. Bütün tarihi tecrübe göstermektedir ki, hep birlikte kazanmayı başaramayan milletler, hep birlikte kaybetmeye mahkûmdur. Biz herkes için özgürlük, adalet, demokrasi, refah diyerek yola çıktık'' dedi. Erdoğan, bazı meseleleri erteleyen, 'şimdi zamanı değil' diyerek, bazı meseleleri halının altına süpüren, eski siyaset tarzını asla benimsemediklerini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Hepimiz bu değişime, dönüşüme ayak uydurmak durumundayız. Uzlaşma bir düşünce üzerinde yüzde 100 mutabakat anlamına gelmemelidir. Eğer toplumun büyük çoğunluğu bir düşünce üzerinde uzlaşıyorsa, orada uzlaşma sağlanmış demektir. Gönül arzu eder ki bu yüzde 100 olsun. Olamıyorsa, geri vitese takacak halimiz yok. Mutabakat çoğunlukla varsa, durmak yok yola devam diyeceğiz.''

'ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN'
Öte yandan Erdoğan, Meclis'te bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davayı 28 Temmuz'da görüşmeye başlayacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun" karşılığını verdi. Aynı gazetecinin "Bu kadar mı?"demesi üzerine Erdoğan "Bu kadar" dedi.