kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pekin'e doğru

Güreşçilerimiz kampta
Grekoromen Güreş Milli Takımı, olimpiyat hazırlıkları için İstanbul'da kampa girdi. Sarıyer Mersinli Ahmet Kamp Tesisleri'nde, başantrenör Salih Bora yönetiminde çalışmalarına başlayan olimpiyat takımında, 60 kiloda Soner Sucu, 66 kiloda Şeref Eroğlu, 74 kiloda Şeref Tüfenk, 84 kiloda Nazmi Avluca, 96 kiloda Mehmet Özal ve 120 kiloda da Rıza Kayalp bulunuyor. Milliler, 2 Ağustos'a dek Sarıyer'de çalışacaklar.

Kılıç iddialı konuştu
Trabzon'da çalışmalarını sürdüren Boks Milli Takımı'nda yer alan 57 kilo boksörümüz Yakup Kılıç, Pekin'e iddialı hazırlanıyor. Geçen yıl ABD'de yapılan Dünya Şampiyonasında olimpiyat vizesini aldığını ifade eden Kılıç, "Orada 3. olmuştum. Dünya Şampiyonası'na katılan ülkelerle, olimpiyatlara katılan ülkeler aynı. Bir fark yok. Düşünüyorum da olimpiyatta niye başarı olmasın. İyi kura çekersem en az final oynamayı hedefliyorum. İnşallah şampiyon olacağım" dedi.

Ergin'in rüyası gerçekleşti
Milli Okçu Göktuğ Ergin, "Olimpiyatlar, okçuluğa başladığımdan beri hedefimdi. Erkeklerde ve bayanlarda 64'er sporcu yarışacak. Hepsinin madalya şansı var. Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda, 2004 Atina Olimpiyatları şampiyonuyla yarışıp oyunlara katılmaya hak kazanmıştım. Bu da okçuluk sporunda favori kavramının olmadığının bir göstergesi. Son ok atılmadan hiç bir şey belli olmuyor" diye konuştu.

Macarların umudu havuz
Macaristan, 2008 Pekin Olimpiyatları'na 31 yüzücü ile katılacak. Yüzme Federasyonu Başkanı Tamas Gyarfas, oyunlarda 31 sporcu ile mücadele edileceğini belirtirken, erkeklerde Laszlo Cseh ve Daniel Gyurta'dan, bayanlarda da Emese Kovacs'dan madalya beklediklerini söyledi. Gyarfas, daha öncekiler gibi bu olimpiyatlarda da en fazla madalyanın yüzmeden kazanılacağına inandığını ifade etti.