kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beşiktaş'a ihbar şoku

FATİH DOĞAN
Denizbank, 2004 yılında BJK TV kurulurken kullanılan kredi ödenmeyince kulübün o zamanki yönetimine ihbarname çekti ..
Ekonomik olarak bir süredir olumsuz gelişmeler yaşanan Beşiktaş kulübünde şimdi de BJK TV yüzünden gelen ihbarname şoku yaşanıyor... BJK TV'nin kuruluş aşamasında Denizbank'tan leasing yoluyla sağlanan kiralama bedelinin günümüze kadar ödenmemesi nedeniyle kefil pozisyonundaki yöneticilere ihbarname gönderildiği öğrenildi.

MUHTAR VE ÇAĞLAR KURTARDI
Deniz Leasing, noter aracılığyla başta Yıldırım Demirören olmak üzere o dönem yönetimde olup kefalet imzası veren yöneticilerden borcun ödenmesini talep etti. Faiz ve masraflar hariç 473 bin dolarlık borcun tahsili için de yöneticilere 60 gün süre tanındı. 2004 yılında yönetimdeki Reha Muhtar ve Can Akın Çağlar, bu borcu mantıklı görmeyip kefalet imzası vermemişlerdi. Mali İşler'den sorumlu yönetici Ertunç Soğancıoğlu'nun ihbarname gelmesi üzerine kendisini arayan bazı eski yöneticileri "Bakarız" diye geçiştirdiği bildirildi.

PARA DOĞAN GRUBU'NA GİTTİ
473 bin dolarlık borcun, 4 yıllık faiz ve masraflarla 1 milyon doları bulması bekleniyor. Bu kredi ile alınan malzemelerin, BJK TV'ye içerik sağlayan Doğan Grubu'na bedava verilmesi skandalı daha da büyütüyor.