kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Walid Musallam - Can Deldağ - Can Topsakal

'Türkiye sağlam büyüyor çok fazla yatırım yaparız'

TVK Tersanesi'nin yüzde 50'sini alan ABD'li yatırım fonu Carlyle Group Ortadoğu Bölge Başkanı Musallam, "Türkiye'de yaşananlar demokratik sürecin bir parçası. Yatırım için rahatız " dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye sağlam büyüyor çok fazla yatırım yaparız'
Türk Telekom'un özelleştirmesi sırasında Koç Grubu ile birlikte teklif veren dünyanın önde gelen özel yatırım fonlarından Carlyle Group, Türkiye'de ilk yatırımını yaptı. Carlyle Group, İzmit'te kurulu ve kimyasal tanker yapımında uzman TVK Gemi Yapım'ın yüzde 50'sini satın aldı. Satın almanın açıklandığı basın toplantısına Carlyle Türkiye Başkanı Can Deldağ ve TVK Yönetim Kurulu Başkanı Can Topsakal'la birlikte katılan Carlyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi (MENA) Başkanı Walid Musallam, "Türkiye'nin ekonomik büyüme oranları çok güçlü. Gelecek için tahminler çok iyi. Sağlam bir biçimde büyüyor ve Ortadoğu'da çok güçlü bir ülke haline geliyor" diye konuştu.

KRİZ BİZE FIRSAT
Grubun Türkiye'yi de içinde gördüğü MENA'yı dördüncü önemli yatırım merkezi olarak kabul ettiğini anlatan Musallam, yatırım için ayırdıkları miktarı açıklamadı. Musallam, "Türkiye'ye çok fazla yatırım yapacağız. Belli bir meblağ belirtemiyoruz. Küresel olarak 35 milyar dolarlık yatırım imkanına sahibiz" dedi. Geçmişte olduğu gibi Koç Grubu gibi büyük gruplarla işbirliği yapabileceklerini söyleyen Musallam, özelliştirmelerle hâlâ ilgili olduklarını dile getirdi. ABD ve Avrupa'yı etkisi altına alan krizi de değerlendiren Musallam, "Krizin etkisi diğer bölgelerde az. Ortadoğu, Çin, Hindistan ve Türkiye büyümeye devam ediyor. Mortgage nedenli bir kriz olduğu için etkisi bu bölgelere genişlese de sınır olacak. Bu durum bizim için fırsat. Böylesi ortamda dünyanın gözü Ortadoğu gibi bölgelere kaymaya başladı. Türkiye de buna dahil" dedi. Carlyle'ın krizin başladığı günlerde mortgage bağlantılı kağıtlara yatırım yapan bir hedge fonunu kapattığının hatırlatılması üzerine Musallam, "Küçük bir fondu. Üzerimizde ciddi bir finansal etkisi bulunmadı" yanıtını verdi.

18 AYDA YENİ YATIRIM
Carlyle Türkiye Genel Müdürü Can Deldağ ise denizcilik dışında sağlık, lojistik, ulaşım, gıda dışı perakende gibi sektörleri öncelikli yatırım alanı olarak gördüklerini ve dünyada markalaşma potansiyeli taşıyan Türk şirketlerine yatırım amaçladıklarını belirtti. Deldağ, finans sektörüne yatırım yapmayı istedikleri ama şu an üzerinde çalıştıkları bir banka bulunmadığını kaydetti. Deldağ, gelecek 18 ayda bir çok sektörde yatırımları tamamlamayı planladıklarını vurguladı. TVK Yönetim Kurulu Başkanı Cah Topsakal ise 2005'te kurdukları tersanenin 2007 cirosunun 68 milyon dolar olduğunu ve bu yıl 128 milyon dolar beklediklerini anlattı. Topsakal, "Carlyle ile ortaklıkla yeni yatırımlar yapıp kapasitemizi iki katına çıkaracağız" dedi.
Haberin fotoğrafları