kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Doğuş-Krone Grubu ortaklığından gürbüz çocuklar bekliyorum'

İzmir Treyler fabrikasının temel atma törenine katılan Bakan Çağlayan 35 milyon Euro'luk bu yatırım için "Gürbüz çocuklar bekliyorum" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Doğuş-Krone Grubu ortaklığından gürbüz çocuklar bekliyorum'
Krone-Doğuş Grubu ortaklığıyla, İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak treyler fabrikasının temel atma törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bu törenle iki kıymetli firmanın nikahının kıyıldığını dile getirdi. Çağlayan, "Bu ortaklıktan gürbüz çocuklar bekliyoruz. Kendimi bir düğün merasimininde kabul ediyorum" dedi. Krone'nin 102 yıllık bir firma olduğunu, Doğuş Grubu'nun da Türk Ekonomi Milli Takımı'nın as oyuncularından biri olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, böyle bir fabrikanın Türkiye'de kurulmasının sevindirici olduğunu belirterek, şunları söyledi: "İşte Türkiye'nin gerçek gündemi bu. Türkiye son 5.5 yıldaki siyasi ve ekonomik istikrarla dünyada önemli bir mihenk taşı haline gelmiştir. Bu yatırım tesadüfi bir yatırım değildir. Türkiye dünyanın çok önemli parlayan yıldızlarından biridir. Dünyanın 17. büyük, Avrupa'nın da 16. büyük ülkesiyiz. 24 saniyede bir aracın üretildiği 30 saniyede bir aracın ihraç edildiği bir ülke burası."

10 BİN KAPASİTELİ OLACAK
Doğuş Otomotiv'e ithalat ve distribütörlük yanında Türkiye'de üretici ve sanayici kimliği de kazandıran ikinci yatırımı "Krone Doğuş Treyler Fabrikası"nın temel atma töreni İzmir'in Tire ilçesinde gerçekleştirildi. Doğuş Otomotiv distribütörü olduğu Avrupa'nın ikinci en büyük treyler üreticisi Krone'nin ortaklığında, 35 milyon Euro yatırım ile temelleri atılan Krone Doğuş Treyler Fabrikası 2009 yılında hizmete girecek. Türkiye'nin yabancı ortaklı "ilk" treyler üretim merkezi olacak olan Krone Doğuş Treyler Fabrikası, aynı zamanda Avrupa'nın müşterinin istediği renkte treyler üretebilen tek merkezi olacak. Yıllık 10 bin adet treyler üretim kapasitesine sahip olacak olan tesis ile ilk etapta 150 kişiye istihdam olanağı yaratılacak.