kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Osman Sınav imzalı ‘Doludizgin’ dizisi Ömerli’deki bir at çiftliğinde çekiliyor.

Hayata doludizgin koşan gençler atv'de

HAYATİ GÖK - MAGAZİN
atv'de ağustos ayında yeni bir gençlik dizisi başlıyor: 'Doludizgin Yıllar'... Yapımcılığını ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği dizinin başrollerinde Sınav'ın oğlu; Yusuf Ömer Sınav ile 'Genco' dizisinin Pınar'ı; Selen Seyven var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hayata doludizgin koşan gençler atv'de
atvyeni dizilerini birer birer ekrana sürmeye devam ediyor. Osman Sınav'ın imzasını taşıyan gençlik dizisi 'Doludizgin Yıllar' ağustos ayında izleyiciyle buluşacak. Dizi, gerçek hayatın içinden, eğlenceli, romantik ve macera dolu hikayesiyle, gençlik ve hayat adına söylenmemiş bütün sözleri söyleyerek adından söz ettireceğe benziyor.

BİR OSMAN SINAV DİZİSİ
'Kurtlar Vadisi', 'Pusat', 'Pars Narkoterör' gibi adından söz ettiren birçok projede imzası bulunan Osman Sınav'ın yapımcı ve yönetmeni olduğu 'Doludizgin Yıllar'da Sınav'ın oğlu Yusuf Ömer Sınav ve 'Genco' dizisinde Pınar rolünü üstlenen Selen Sevyen başrolleri paylaşıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Yılmaz Calayır, Deniz Özpınar, Yağız Bankoğlu, Ceyda Ateş gibi genç oyuncular; Hüseyin Soysalan, Erdal Cindoruk ve Mehmet Polat gibi ustalar da yer alıyor. Çekimlerinin Ömerli'de bir at çiftliğinde yapıldığı 'Doludizgin Yıllar' daha önce hiç işlenmemiş bir konuyu ele alıyor: Ailesi tarafından başarılı olması için, yarış atı gibi yetiştirilen bir gencin; Barış'ın şehrin kaos ortamından sıyrılarak bir at çiftliğine uzanan hikayesi... Farklı bir çevreden gelen 19 yaşındaki Barış çiftlikte yepyeni bir hayatla karşılaşırken çiftliğin diğer gençlerinin hayatı da onun gelişiyle birlikte yavaş yavaş değişiyor. Dizinin yapımcısı ve yönetmeni Osman Sınav, yeni projesiyle ilgili şunları söylüyor: "Hayata doludizgin koşan gençlerin hayat hikayesini anlatıyoruz. Bugüne kadar Osman Sınav olarak belki de ilk defa yapacağım bir hikaye, onun için ben de en az oyuncu gençler kadar heyecanlıyım"...

HER ÇOCUK BİR PROJE
Türkiye'nin eğitim sisteminden dolayı gençlerin ilkokul yıllarından itibaren bir yarış içine girdiklerini ve 'Doludizgin Yıllar'da bunu eleştirdiklerini belirten Sınav, "Hayatımızda artık 'proje çocuğu' denen bir kavram var. Her çocuk ailesi için bir proje. Benim oğlum şunu öğrensin, kızım bu dillleri bilsin gibi onlar daha seçmeden, ben hayatın neresinde olacağım, ne yaparsam mutlu olacağım demeden, anne babalar bu çocukları bir yarışa hazırlıyorlar. O yarış duygusu zaten hazır olan adrenalinle birleştiğinde yanlış şeyler yapabilirler. Biz bunu sorgulayan, bu stresi yaşayan gençlerin hikayesini yapıyoruz" diyor.