kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Temmuz 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Gönül Köprüsü' projesindeki gençler GÜNAYDIN'a uğradı

Sekiz hafta boyunca 81 ilden 100 bin çocuğun kültürel değişimine tanıklık etmeyi hedefleyen 'Gönül Köprüsü' projesi büyük ilgi görüyor. Bugüne dek 70 bin öğrenciye olanak tanıyan organizasyon amacına yaklaşıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Gönül Köprüsü' projesindeki gençler GÜNAYDIN'a uğradı
Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) işbirliğinde gerçekleştirilen 'Gönül Köprüsü' projesi, Türkiye'nin 81 ilinden 100 bin çocuğun, ülkesini daha iyi tanımasını sağlamak ve önyargıları yıkmayı amaçlıyor. İlköğretim 7 ve 8'inci sınıflarıyla orta öğretimin 1 ve 2'nci sınıflarında okuyan 100 bin öğrenci, MEB'in belirlediği illerde hiçbir ücret ödemeden beş günlük kültür turlarına katılıyor.

AİLELER EŞLİK EDİYOR
Sekiz hafta boyunca, rehber ailelerin çocuklara eşlik ettiği 'Gönül Köprüsü' turları, 'samimi' televizyon reklamlarıyla da dikkat çekiyor. Ailelerin öğrencilerin misafir oldukları kenti daha yakından tanımasına yardımcı olduğu projede şu aktiviteler yapılıyor:

* Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde gittikleri illerin tarihi ve turistik yerlerini geziyor. Gittikleri illerde kültürel aktivitelere katılıyor, ağaç dikiyor ve yeni arkadaşlıklar ediniyor. Geçtiğimiz hafta da İstanbul'a gelen öğrenciler GÜNAYDIN'ı ziyaret ederek, gazetenin yayına hazırlanış sürecine tanıklık etti.

HEDİYELER ALIYORLAR

* Ayrıca gezi sırasında öğrenciler, o ile gelmeyen arkadaşlarına tanıtım yapmak için fotoğraf çekip, o şehre özgü çeşitli hediyeler alıyor. Gezilere katılan öğrenciler okullarına döndükleri zaman gittikleri kentle ilgili stand kurup, fotoğrafları sergileyecekler.

* Sekiz haftadır devam eden geziler sonucunda öğrencilerde bazı farkındalıklar oluşması amaçlanıyor. Öğrencilerin bu aktivite ile kendilerine güvenmeleri, birey olarak sorumluluk almaları, yaşadıkları hayat dışında farklı hayatlar görmeleri, mihmandar aileleri ile gönül bağı kurmaları sağlanıyor.