kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Mahalle sayısı 69'dan 24'e düşürüldü
Yeni yasayla Eminönü ile birleştirilen Fatih ilçesinin mahalle sayısı 69'dan 24'e düşürüldü. AKP dışındaki tüm partilerin karşı çıktığı uygulamayla Sulukule olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahallelerinin ismi ise Karagümrük olarak belirlendi. Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, "Fatih Sultan Mehmet mahallesinin ismi değiştirilmiş. Tarihe mal olmuş birçok kişinin ismini taşıyan mahalleler kaldırılıyor. Bu bir tarih katliamıdır" dedi.

Engelliler Yaşam Evi'nin temeli atıldı
Türkiye Engelliler Vakfı'nca (TÜREV) Pendik'te kurulacak "Engelliler Yaşam Evi"nin temeli törenle atıldı. Ahmet Yesevi Mahallesi Çakaldere mevkisindeki temel atma töreninde konuşan TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan buraya gelecek engellilerin eğitilerek üretime katkı vereceklerini kaydetti. Abedan, törene katılanlarla birlikte butona basarak, 13 bin 650 metre kare alan üzerine kurulacak "Engelliler Yaşam Evi"nin temel atma çalışmasını başlattı.

Eğitim hakkı için açtığı davayı kazandı
Ali Çağlar Deniz isimli öğretmen, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri doktora sınavında kendisine düşük mülâkat notu verilerek doktora hakkından mahrum edildiği iddiasıyla açtığı davayı kazandı. İnsan Hakları Derneği'nde açıklama yapan Deniz "Uzman olduğum alanda eğitim hakkım engellendi. Neyse ki Türkiye'de hâkimler var da kendilerini sorgulanamaz görenlerin hukuk dışı davranışları vicdanlar önünde mahkum ediliyor" dedi.
Haberin fotoğrafları