kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BÜYÜK ÇABA SARF ETTİ Özel bir hastanede çalışan ve hayat kurtaran Dr. Nadir Medeni'nin hasta ziyaretinden döndüğü öğrenildi.

Tesadüfen gördü hayata döndürdü

Deniz DERİN - Barış SÖZAL
İstanbul'da kamyonun çarptığı kadının kalbi durdu. Olay yerinden geçen bir doktor, kalp masajı ve suni teneffüsle son anda kurtardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tesadüfen gördü hayata döndürdü
İstanbul'u dün vuran yağmurun yol açtığı kaza bir mucize kurtuluşu da getirdi. Gaziosmanpaşa'da trafik kazasında kalbi duran bir kadın, tesadüfen geçmekte olan bir doktor tarafından kurtarıldı. Olay şöyle gelişti: Kamyonetiyle Habipler'e gitmekte olan Tamer Doğukan, su birikintisinden kaçmaya çalışan bir aracın aniden önüne çıkması üzerine direksiyon hâkimiyetini kaybederek karşıya geçen Ali Fuat Durmuş ve adı belirlenemeyen bir kadına çarptı. Durmuş, hemen hastaneye kaldırıldı. Fakat bu sırada talihsiz kadının kalbinin durduğu fark edildi. Bu sırada tesadüfen olay yerinden geçen Dr. Nadir Medeni hemen otomobilinden inerek, kazazede kadına müdahale etti. Ve zamana karşı yarış başladı.

ÖNCE SUNİ TENEFFÜS
Dr. Medeni, nabzı ve kalbi duran kadına önce suni teneffüs ardından da kalp masajı uyguladı. Daha sonra tekrar suni teneffüs yapmak isteyen doktor, bir vatandaştan da kendi talimatları doğrultusunda kalp masajına devam etmesini istedi. Ve yoğun çabalar sonucunda kazazede kadın tekrar nefes almaya başladı. Sağlık ekipleri kadını Vakıf Gureba Hastanesi'ne götürürken Dr. Nadir Medeni, kaza yerinden ayrıldı.
Haberin fotoğrafları