kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
31 YAŞINDA SARAYBOSNALI 1977'de Saraybosna'da doğan Aleksandra Kokotovic, 14 yaşındayken podyuma adım attı. Sırp güzel, 2005'te evlendi.

En pahalı yata eşinin adını verdi

Rus milyarder Melnichenko, isim olarak eşi Aleksandra'nın baş harfi "A"yı verdiği, 400 milyon dolara mal olan 121 metrelik dünyanın en pahalı yatını denize indirdi..
Dünyanın en zengin 172'nci kişisi Rus milyarder Andrei Melnichenko, dünyanın dokuzuncu zengini Roman Abramoviç'e nispet için dünyanın en pahalı yatını yaptırdı. Melnichenko, 121 metre uzunluğundaki 400 milyon dolarlık yata eski fotomodel karısı Aleksandra Kokotovic'in (31) isminin baş harfi olan "A"yı verdi. Yüzen saray, Abramoviç'in 200 milyon dolara yaptırdığı yatından altı metre daha uzun. 36 yaşındaki Rus milyarder ilk seferini, üç Monet tablosu satın almak üzere Norveç'in Kristiansand kentine yaptı. Melnichenko, tabloları Norveç'ten alarak, AB'de geçerli ithalat vergilerini ödemekten kurtuldu. Yüzen sarayda 42'si mürettebat 56 kişi kalabiliyor. Ultra lüks kamaraları dışında bir diskotek, havuz, helikopter hangarı ve iki adet 10 metre uzunluğunda hız motoru bulunan yat, saatte 23 deniz mili yapıyor. Kişisel serveti milyar doları bulan Melnichenko, tanınmış bankalardan MDM'nin kurucusu. Melnichenko, Rus enerji sektöründe yaptığı yatırımlarla tanınıyor.
Haberin fotoğrafları