kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İsrailli askerler 736 gün sonra tabutla döndü

Tarihi takas

Dünyanın gözü dün Ortadoğu'daydı: İsrail, uğruna Lübnan'a savaş açtığı iki askerinin cesedi karşılığında Lübnan'a 200 Hizbullahçının cesedini verdi, 5 esiri serbest bıraktı..
İsrail ile Hizbullah arasında dün tarihi bir esir takası gerçekleşirken, böylelikle 12 Temmuz 2006'da başlayan Lübnan savaşının her iki taraf için de en önemli bölümü sonlanmış oldu. Dün sabah erken saatlerde gerçekleşen esir değişiminde ilk olarak sahneye Hizbullah çıktı. İsrail-Lübnan sınırından kaçırdıkları Ehud Goldwasser ile Elded Regev adlı askerlere ait olduğunu söyledikleri cesetleri Kızıl Haç yetkililerine teslim ettiler. Geçtiğimiz ay öldükleri belirtilse de bugüne kadar hiçbir resmi açıklama gelmediği için İsrailli askerlerin bir umut hala hayatta olabileceklerine inananlar da bu görüntülerle yıkıldı.

DİŞLERİ İNCELENDİ
Parçalandıkları belirtilen cesetler İsrail'de diş ve kimliklerini tanımlayabilecek testlerden geçirildi. Ve acı haberle birlikte İsrail tarafında yıkım yaşandı. Akşam üstü cesetlerin iki askere ait olduklarının teyit edilmesinin ardından bu kez sıra İsrail'e geçti. Savaşta öldürülen 200 kadar Hizbullah militanının cesetleri yaklaşık 50 kamyonla Lübnan'a gönderildi. Ancak tüm gözler Hizbullah'ın iki İsrail askerini kaçırmasına neden olan Samir Kuntar ve beraberindeki 4 militandaydı. Son 29 yılını İsrail cezaevinde geçiren 5 militan dün büyük bir karşılamayla döndü. Kuntar, sınırda "Evime döndüğüm için mutluyum" dedi.

ADI RADWAN
İsrail tarafından acı ve isyan varken Hizbullah tam bir bayram havasında günü geçirdi. Ülkelerinde kahraman olarak kabul edilen 5 militanın dönüş operasyonuna ise, şubat ayında öldürülen İmad Mugniye adlı komutanın lakabı olan "Radwan" denildi.
Haberin fotoğrafları