kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte küresel ısınma yazın ortasında sel

İstanbul'un ortasına yıldırım düştü. Ani bastıran sağanak yağış yüzünden kenti sel götürdü. Trafik kazaları meydana geldi. Trakya ve Doğu'da da yağışlar etkili oldu..
Yaz sıcağıyla kavrulduğumuz şu günlerde başta İstanbul olmak üzere yurdun pek çok yerinde yağmur etkili oldu. Kars, Iğdır ve Ardahan'da sağanak yağış büyük çapta maddi hasara neden olurken, Iğdır'da sel sularına kapılan 2 yaşındaki çocuk, annesi tarafından son anda kurtarıldı. Ardahan'ın Göle ilçesinde sel suları yüzünden bir yolcu otobüsü ve otomobil şarampole yuvarlandı. Olayda mucize eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Yağmur Batı'da da etkili oldu.

AĞACA YILDIRIM DÜŞTÜ
İstanbullular dün sabah saatlerinde şehrin üzerine çöken kara bulutlarla uyandı. Sabah saatlerinde akşam görüntüleri yaşanırken, yağmur bulutları tüm şehri kapladı. Vatandaşlar kara bulutlar nedeniyle arabalarının farlarını yaktı. Sabah saatlerinde özellikle Silivri ve Büyükçekmece çevrelerinde etkili olan yoğun yağış, öğle saatlerinde tüm İstanbul'u etkisi altına aldı. Bebek Kortel Korusu'nda bir ağaca yıldırım isabet etti. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, çevre sakinleri panik yaşadı. . Anadolu yakasında öğle saatlerinde 2 saat süren şiddetli yağmur sonrası İçerenköy'de bulunan Çamaşırcı Deresi taştı. 20'ye yakın ev sular altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar kepçelerle kurtarıldı. Sağanak yağmur nedeniyle suyla dolan alt geçitlerde otomobiller yolda kaldı.

ÇOCUĞUNU SELDEN KURTARDI
Kars-Iğdır sınırındaki Tuzluca ilçesine bağlı Aşağı Dut, Donandı, Karaca ve İncesu köylerinde selle birlikte toprak kayması meydana geldi, onlarca küçükbaş hayvan telef oldu. Bazı vatandaşların evleri yıkıldı, birçok vatandaşın evini su bastı, binlerce dönüm ekili arazi zarar gördü. Karaca köyünde ise 2 yaşındaki Özcan Adıyaman sele kapıldı. Annesi Rahime Adıyaman öldü sandığı çocuğunu sel sularından çıkarmayı başardı. Ardahan'ın Göle ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Göle-Erzurum yolunun 4. kilometresinde 20 yolcusu bulunan bir yolcu otobüsü ve otomobilin sel sularına kapılarak şarampole yuvarlanmasına sebep oldu. Güvenlik güçleri ve sağlık görevlileri olay yerine sel nedeniyle güçlükle ulaşırken, yolcu otobüsü Göle Garnizon Komutanlığı'na ait vinçle çıkarıldı. Trakya'da da yağış etkili oldu. Ancak tarım arazilerine faydalı olmadı. Sakarya'da dün sabah etkili olan yağmur, sıcaktan bunalan vatandaşları serinletti. Bursa'da da yağan yağmur vatandaşları serinletti.