kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pekin'e doğru

Kolonics'in kalbi dayanmadı
OLİMPİYAT şampiyonu Macar kanocu Gyorgy Kolonics, Pekin Olimpiyatları için antrenman yaptığı sırada hayatını kaybetti. Bir anda yere yığılan Kolonics'in ölüm nedeninin kalp yetmezliği olduğu açıklandı. Macar kanocu, 16 yıl boyunca ülkesine 15 kez dünya şampiyonluğu kazandırdı.

'2012'de de yarışacağım

BİSİKLETTE 32 yıl aradan sonra olimpiyatta mücadele edecek ilk sporcu olan Bilal Akgül, gözünü 2012'ye dikti bile. Başarısının devamını getirmek istediğini söyleyen Bilal, "Sadece Pekin'de değil 2012 Londra Olimpiyatları'nda da Türkiye'yi temsil etmek istiyorum" dedi.

Bakandan destek sözü
SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 800 metrede Türkiye rekoru kırarak Pekin Olimpiyat barajını geçen Merve Aydın'ı destekleyeceklerini söyledi. Bakan, "Merve'nin uzayda kamp yapması gerekse bile her zaman ona gereken desteği vereceğiz" dedi.

Pekin'de ilginç yasak

2008 Olimpiyat Oyunları sırasında Pekin'de okullarda uçan cisim kullanılması yasaklandı. Pekin Belediyesi, tüm okullarda ve üniversitelerde model uçak, planör, paraşüt, sıcak hava balonu, motorlu paraşüt ve reklam balonlarının kullanımının yasak olduğunu bildirdi. Yasağın amacının olası sabotaj için kullanılacak malzemelerin taşınmasını ve siyasi propaganda yapılmasını önlemek olduğu bildirildi.