kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çiçek: Türkiye iki dava arasında gidip geliyor

Bakan Çiçek, "Bir tarafta Ergenekon davası diğer tarafta kapatma davası terazinin iki kefesinde. Türkiye varsa yoksa bu iki davayla kıskaca sokuldu" dedi..
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Ergenekon davası iddianamesini değerlendirirken, "Türkiye, iki dava arasında gidip geliyor" dedi. Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Hasan Doğan'ın cenaze töreni sebebiyle toplanamayan Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda gündemdeki konular ele alınırken, TBMM'ye sevk edilecek yasa tasarıları masaya yatırıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Ergenekon ve AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasının sürekli gündemde tutulmasına tepki gösterdi. Çiçek, "Bir tarafta Ergenekon davası diğer tarafta kapatma davası, terazinin iki kefesinde. Türkiye, varsa yoksa bu iki dava ile kıskaca sokuldu. Dışardan gelen herkesin sorduğu bu iki dava. Türkiye dışarıda imaj kaybına uğruyor" dedi.

'TEPKİLER ANLAMSIZ'
Kapatma davasının bir an önce bitmesi ve belirsizliğin sona ermesi için yasal süreleri kullanmadıklarını anlatan Çiçek, "Beklemedik, sırf Türkiye zarar görmesin diye. Bu iş bir an evvel bitsin diye arzu ederiz" dedi. Ergenekon İddianamesi'ne yönelik tepkileri anlamsız bulduğunu belirten ve "Anlaşılıyor ki biz bu davayla daha uzun süre yatıp kalkacağız" diyen Çiçek şunları söyledi: "Aslında iddianame açıklanmış olmadı. Çünkü içeriğiyle ilgili bir şey söylenmedi. Söylenmesi de hukuka aykırı. Açıklamayı yapan savcı iddianamenin esası ile ilgili olmayan birkaç hususu söyledi. Muhalefet neyine itiraz ediyor ben anlamış değilim."