kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Düğün çorbası

Malzemeler
*
250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
* Bir yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı un
* 1 limon suyu
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1 limon suyu ve tuz

Et tencereye konur, ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. 5 bardak su ilave edilir, kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir. Bir kapta un, tuz, limon suyu ve yumurta çırpılır, yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirilir.

Keşkül
Malzemeler
*
1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı pirinç unu
* 1 su bardağı toz badem
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
* 1 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Sütü bir tencereye koyun. İçine pirinç unu, toz badem, şeker, yumurta sarısı ve hindistan cevizini ilave edin. Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek, kaynayıp üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. İri delikli kevgirden geçirin. Tatlıyı kaselere bölün ve soğuyunca üzerlerini antepfıstığıyla süsleyip, ikram edin.

Köfteli makarna
Malzemeler
*
Bir paket makarna
* Bir paket minik köfte
* İki adet patates ( küp doğranmış)
* Bir adet havuç
* Bir kahve fincanı sıvı yağ
* Bir çay bardağı bezelye
* Yarım çay kaşığı karabiber
* Tuz
* Bir su bardağı kaşar peyniri rendesi

Tencereye bol su koyup kaynatın. İçine yarım kaşık tuz ve makarnaları koyun. 15 dakika haşlayın, süzün. Diğer bir tencereye yağ koyun, kızdırın. Patatesleri küp doğrayıp 5 dakika soteleyin, köfteleri ilave edin ve bir iki kez çevirin. Bezelye ve havucu koyun, karıştırın. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin, makarnaları ilave edin. Servis tabağına alın üzerine peyniri serperek servis yapın.