kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ata Demirer de Canan Aksoy ile uyum sağladıklarını söylüyor: Bence Canan Hanım son derece mütevazı ve anti reklam biri. İşiyle ön planda olan bir diyetisyen ve ezberci değil. Kesinlikle medikal yönü çok fazla... Pek çok arkadaşımın hayatında önemli bir rol oynamıştı. Benim de öyle oldu. 22 kilo verdim ve kendimi çok iyi hissediyorum.

Ata 60 kiloluk bir adam olmayacak

İPEK DURKAL - GÜNAYDIN
12.07.2008
Diyette önemli olanın hastanın motivasyonu olduğuna dikkat çeken Canan Aksoy yıllardır diyetisyen kapılarında kilo vermek için bekleyen Ata Demirer'e tam 22 kilo verdirdi..
* Ata Demirer ile tanışmanız nasıl oldu?
Ata Bey bana bir diyetisyen arkadaştan gelmiş ve belli bir kiloyu vermişti. Ancak diyetinden sıkıldığı ve bazı yiyecekler ona göre fazla kısıtlandığı için diyetisyenini değiştirmek istemiş, bir arkadaşı da beni tavsiye etmiş ona...

* Kaç kiloydu size geldiğinde?
Onu söylemem doğru olmaz ama altı ay içinde 22 kilo verdi.

* Peki nasıl bir hasta Ata Demirer?
Bir asker kadar disiplinli. Bazı sağlık problemleri vardı. Zaten sağlığı için kilo vermesi gerekiyordu. Bunu benimsediği için motivasyonu çok yüksek. Onunla avantajımız şu oldu, birincisi boyu çok uzun. İkincisi obezite çocukluk yıllarına dayanıyor ve en önemlisi erkek. Erkeklerin kadınlara göre metobolizması çok daha hızlı çalışır. Dolayısıyla daha kolay kilo verir.

* Ata Demirer'i bildik bileli aynı kilodaydı ama hep diyetisyene gidiyordu. Son aylarda gözle görülür ölçüde kilo vermiş. Siz bugüne kadar olan diyet programlarından farklı ne yaptınız?
Hayat standartında ufak değişikler yaptık. Örneğin "Ben zeytinyağı ve zeytin yemek istiyorum" dedi. Diyetinizin yüzde 30'u zaten yağdan gelecek. O oran hesaplanarak tabii ki zeytinyağı tüketilir.

* Yani restoranda önümüze gelen zeytinyağını bir dilim ekmekle yersek kilo almayız?
Bir kilo yerseniz evet, alırsınız ama 10 gram zeytinyağı 90 kaloridir. Tam bir çorba kaşığı olarak hesaplayın.

PİZZA YEMEK İSTİYOR
* Başka ne yemek istiyordu Ata Demirer?
Mesela balık ve tam buğday unuyla yapılmış pizza yemek istiyordu. Kışın hamsi ve ıspanakla yazın da somon ve enginarla yapılan bu pizza, yanında salata ve ayranla birlikte haftada bir gün rahatlıkla yenebilir. Öğün aralarını iyi hesapladık. Bunun dışında zaman zaman alkol almak istiyordu Demirer. Bunu da dozunda tüketebileceğini söyledim. Ertesi gün rutin egzersizini biraz artırıyor o kadar. Normalde yarım saat yürüyorsa alkol alınca ertesi gün bir saat yürüyor.

* 22 kiloyu na kadar zamanda verdi peki?
Toplam altı ayda. Ata Bey'in çok uzun dönem diyet geçmişi var. Kendi tabiriyle 7-8 tane diyet uygulamış ve bu beslenme geçmişlerinin hepsinden biraz daha kilo alarak çıkmış.

* Bundan sonra hedefiniz ne?
Biz onun 60 kiloluk bir adam olmasını beklemiyoruz. Ata Bey'in kas kemik kitlesi zaten çok yüksek. Belki bir 20 kilo daha verecek ve artık kilo vermeyi bıraktığı noktada durup vücudun bu kilo ile barışık yaşamasını sağlayacağız. Şimdi yaz dolayısıyla biraz daha serbestiz. O teknede yaşıyor ve onun yaşam standardına göre pozisyon aldık. Daha farklı besinler tüketiyor, daha çok egzersiz yapıyor. Eylül gibi yeniden diyete başlayacağız.
Haberin fotoğrafları