kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sezen Aksu

Sezen Hanım kirazı yiyor saplarını da kaynatıyor

ESİN ÖVET - MAGAZİN
12.07.2008
Deniz Seki'ye 13 kilo verdiren, Pınar Altuğ'a gelin diyeti yaptıran ünlü diyet uzmanı Taylan Kümeli milletvekilleri ve ordu mensuplarını da zayıflatıyor..
* Çok pratik bir kaynatımlık sularınız var sizin. Bize birkaç tarif verebilir misiniz?
Tabii, 5 bardak suyun içine 3 kayısı, 1 limon, bir avuç içi maydanoz, bir avuç içi kiraz sapı, üç yeşil çay koyup kaynatıyorsunuz. Sabahtan akşama kadar içiyorsunuz. Bu bağırsak problemini çözüyor. İştahı çok açık insanlar da, iki paket vişneyi, 6 bardak su ile kaynatıyorsunuz. Gün boyu içiyorsunuz. Tanelerini de yiyorsunuz.

* Pınar Altuğ'a gelin diyeti hazırladınız. Peki Pınar Hanım'a hamilelik diyeti de hazırladınız mı?
Pınar bir Başak burcu ve inanılmaz disiplinlidir. Ben diyet listesi verince hemen alışveriş listesini oluşturur. Anlarsınız ki, bu diyeti Pınar yapacak! Ama tabii şu gerçek ki, hamilelikte insanlar başka bir boyuta geçiyor. Henüz bir şey yapmadık o yüzden.

* Deniz Seki'ye de 13 kilo verdirdiniz...
Deniz bir kere yaratıcı bir insan. Öyle olduğu için gel gitleri var. Onun ruhsal yapısıyla vücudunun gel gitleri çok paralel. Ama o da söz dinliyor.

DIŞ ETKİLER VAR
* Dünya starları bizim sanatçılarımızdan daha daha fit duruyor. Neden bizimkiler bir zaman sonra kendilerini bırakıyorlar sizce?
Bir bütün içinde maalesef çok fazla dış etken var ülkemizde. Madonna'nın albümünü çıkartırken, 'ne kadar satacak, ne olacak' diye düşündüğünü zannetmiyorum. Bunlar çok etkiliyor.

* Sezen Aksu sizin tavsiyenizle kiraz sapı suyunu kaynatıp içiyormuş...
Evet. Kiraz sapı, avokado yaprağı, mısır püskülü Sezen Aksu'nun içtiği özel bir karışım. Ananas yiyor. Kiraz sapında vücudunuzdan su atacak çok büyük unsurlar var. Sezen Hanım'ın yaptığı en güzel şey kirazları yiyor, kiraz saplarını kaynatırken içine birkaç kiraz daha atıyor ve onu gün boyu içiyor.

* Sezen Aksu, Osman Müftüoğlu'nun denetiminde ama siz de ilgileniyor musunuz hâlâ?
Evet Sezen Hanım, şu anda başka bir tedavi görüyor. Ama onunla ilgili şöyle bir anım var. Beni bir gün birisi aradı. "İzmirli emekli öğretmenim ben. Evladım, ben böbrek hastasıyım, param da yok. Bana bakar mısın?" dedi. Sesini o kadar çok benzettim ki Sezen Aksu'ya, 'Allah Allah' diyerek telefonu kapattım. Benim karakterimi anlamak için böyle esprili bir şey yapmış meğer.

* Politikacı eşlerini nasıl buluyorsunuz?
Cuma ve cumartesi Ankara'ya gidiyorum zaten onlar benim danışanlarım. Milletvekili ve ordu mensuplarından hastalarım var. Yorum yapamam.

* Milletvekilleri eskiden daha göbekliydi. Sizin eseriniz mi bu fit halleri?
Evet milletvekillerinin göbekleri gitti. Çok söz dinliyorlar! Benim Ankaralı hastalarım hiç beni üzmeden kilo veriyor.
Haberin fotoğrafları